Cestná doprava

MAN má nové servisné centrum v Prešove

Servisná sieť spoločnosti MAN na Slovensku sa od 8. novembra rozrástla o nový vlastný servis, ktorý sa nachádza v Prešove. Po Bratislave ide o druhý vlastný servis značky, ktorý dopĺňa sedem autorizovaných servisných partnerov po celom Slovensku.

Nový prešovský servis sa nachádza v dobre dostupnej lokalite na Petrovianskej ulici 1/A, s výborným napojením na diaľnicu spájajúcu Prešov s Košicami. V servisnej hale s rozlohou 410 m2 je možné naraz opravovať 6 vozidiel, k dispozícii je pracovisko na testovanie bŕzd a začiatkom budúceho roka pribudne aj umyváreň pre nákladné vozidlá a autobusy. Sklad náhradných dielov má plochu 101 m2 a čoskoro bude skladovať 5- až 6-tisíc originálnych náhradných dielov. Administratívna plocha má rozlohu 136 m2 a nechýbajú ani priestory pre technické zázemie a zamestnancov. Celková plocha areálu je 11 692 m2.

Servisné miesto pre Prešov aj Košice

Nové servisné centrum bude poskytovať všetky opravy vozidiel značky MAN a prípojnej techniky, ale tiež ďalšie služby, ako prehliadku v STK, meranie emisií či kalibrovanie tachografov. Od budúceho roka sa na návštevu servisu bude dať objednať aj online. Rýchle bude aj prijatie vozidla do servisu.

Prijímací technik bude vďaka tabletu vypĺňať vstupné údaje spolu s vodičom priamo pri vozidle a všetky informácie sa prenesú rovno do zákazky, čo ušetrí čas. Celých 365 dní v roku zabezpečí tiež nonstop pomoc na ceste prostredníctvom služby MAN Mobile24. Do dvoch rokov bude schopný vykonávať aj opravy a údržbu vozidiel s alternatívnymi pohonmi vrátane elektrických.

Všetko na jednom mieste

Okrem samotného servisu bude nová lokalita slúžiť aj ako centrum ponuky komplexných služieb. Poskytne kompletné riešenia pre zákazníkov, od konzultácií až po samotný predaj nových a certifikovaných jazdených vozidiel. Predaj nových vozidiel bude pokrývať nákladné vozidlá a vany, predaj nových autobusov je naďalej zabezpečovaný z Bratislavy, resp. z Prahy. Prešovské stredisko bude mať aj predajcu jazdených vozidiel MAN TopUsed.

Prešovský servis začína pracovať v režime na jednu zmenu (od 7:00 do 15:30) s 10 zamestnancami, z ktorých piati sú mechanici. V prvej polovici roka 2022 sa počíta s rozšírením prevádzky na dve zmeny, aby mohol byť otvorený od 7:00 do 20:00, pričom počet zamestnancov vzrastie na 16, z toho 9 bude mechanikov. V horizonte piatich rokov sa počíta s otváracou dobou od 7:00 do 22:00 a činnosťou až 23 zamestnancov vrátane 15 mechanikov.

Príjemný presvetlený priestor pre prijímanie zákazníkov

Silný región východu

V regióne Prešova a Košíc momentálne jazdí po cestách 1 919 vozidiel značky MAN. Od roku 2018 tu značka predala 125 nových vozidiel. S trhovým podielom 10,5 % má značka v Prešovskom a Košickom kraji silné zázemie, a nový vlastný servis je preto logickým krokom v jej snahe byť čo najbližšie k svojim zákazníkom.

„Rastie dopyt po úrovni, kvalite a šírke poskytovaných služieb, naši zákazníci čelia veľkým výzvam a požiadavkám od svojich zákazníkov, preto aj my pre nich musíme prinášať adekvátne služby, znižovať reakčný čas a na jednom mieste im poskytovať všetky služby, ktoré potrebujú. V hlavných bodoch na Slovensku chceme mať vlastné zastúpenie práve preto, aby sme našim klientom dokázali vždy doručiť všetko, čo sľubujeme,“ hovorí managing director značky MAN Truck & Bus na Slovensku Radoslav Jurča. V procese sú už aj plány na ďalší nový servis, ktorý bude pokrývať región Nitry a okolia.

Zdroj
transport.sk

Prečítajte si aj

Back to top button