Cestná doprava

Most v Nedožeroch-Brezanoch zrekonštruujú za takmer 1,4 milióna eur

Most, ktorý sa pripája na cestu prvej triedy v Nedožeroch-Brezanoch v smere od Lazian (obe okres Prievidza) prejde rekonštrukciou.

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) do prác investuje takmer 1,4 milióna eur. Informoval o tom predseda komisie dopravy pri trenčianskom krajskom zastupiteľstve Jozef Stopka.

„Most bude riešený tak, aby bol širší ako doposiaľ a budú tam samostatne riešené chodníky pre chodcov a cyklistov,“ povedal Stopka. S prácami na rekonštrukcii mostného telesa by mal dodávateľ podľa neho začať ešte v lete a dokončiť ich v budúcom roku.

„Obchádzka bude riešená dočasnou prekládkou cesty nad riekou vedľa súčasného mosta tak, aby účastníci cestnej premávky nemuseli ďaleko zachádzať,“ doplnil. Krajská samospráva v tomto období začala s opravou i 40 úsekov ciest druhej a tretej triedy v deviatich okresoch kraja za približne 7,5 milióna eur.

„V okrese Prievidza sa rekonštrukčné práce začali tento týždeň a týkajú sa piatich úsekov: Šútovce – Nitrianske Rudno, Nitrianske Rudno – Temeš, Gápel, Gápel – Kríž a Lehota pod Vtáčnikom – Podhradie. Ide o úseky v celkovej dĺžke takmer deväť kilometrov v objeme takmer jeden milión eur,“ dodal Stopka.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button