Cestná doprava

Kvôli protestu v Bratislave odklonili električkovú linku

Kvôli protestu v Bratislave odklonili električkovú linku. V centre Bratislavy odklonili pre protest zamestnancov školstva na Námestí SNP električkovú linku číslo 1, ktorá momentálne neobsluhuje zastávku Centrum. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB).

Električky linky 1 aktuálne jazdia na trase Hlavná stanica – Poštová – Kapucínska – Chatam Sófer – Most SNP – Šafárikovo námestie – Jesenského – Námestie Ľ. Štúra – Most SNP – Chatam Sófer – Kapucínska – Poštová a späť na Hlavnú stanicu. DPB upozorňuje aj na ďalšie možné obmedzenie MHD. Týkať sa môže okrem linky 1 aj predovšetkým liniek 42, 44, 47, 83, 84, 93 a 147.

Kvôli protestu v Bratislave odklonili električkovú linku

Okolo 14.30 h sa totiž očakáva presun tisícov protestujúcich z Námestia SNP smerom k Národnej rade SR. Krátkodobo sa preto preruší doprava na Hodžovom námestí a Palisádach. „Dispečing v súčinnosti s políciou sa posnaží, aby sa protest dotkol prevádzky liniek MHD v čo najmenšej možnej miere,“ deklaruje DPB s tým, že MHD do centra určite jazdiť bude, no po alternatívnych obchádzkových trasách.

Polícia upozorňuje vodičov na dopravné obmedzenia na Námestí SNP a v jeho okolí, kde sa aktuálne nachádza dav protestujúcich. „Verejné zhromaždenie prebieha pokojne,“ podotkla štátna polícia, ktorá je na mieste spolu s bratislavskou mestskou políciou. Policajti taktiež avizujú obmedzenia v okolí Hodžovho námestia a na Palisádach. Dôjsť má k tomu pri presune protestujúcich smerom k parlamentu.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button