Cestná doprava

Kögel – spoľahlivý partner na stavbe

Kögel – spoľahlivý partner na stavbe. So sklápacími návesmi Kögel ste skvele vybavení na prepravu sypkých materiálov. Stabilný sklápací náves s korbou z vysokopevnostných ocelí presvedčí nízkymi nákladmi na údržbu, dobrými jazdnými vlastnosťami a praktickými ovládacími prvkami.

Na veľtrhu Bauma 2022 predstavila spoločnosť Kögel sklápač s vylepšeným dizajnom, v ktorom zohľadňuje kľúčové priania zákazníkov. Na začiatku roku 2023 došlo k zmene importéra tejto nemeckej značky. Podobne ako v Maďarsku aj na Slovensku spoločnosť Delta-Truck, s. r. o, zastupuje výrobcu návesov Kögel.

V portfóliu značky Kögel sú rôzne druhy návesov, patria medzi ne aj sklápacie návesy na prepravu sypkých materiálov či valníkové návesy Multi vhodné aj pre stavebníctvo. Vďaka nízkej užitočnej hmotnosti poskytuje sklápací náves Kögel maximum užitočného zaťaženia pre sypké materiály všetkých druhov. To je výsledok najmodernejšej výrobnej technológie – výmena jednotlivých komponentov je vďaka modulárnej konštrukcii oceľovej korby jednoduchá ako nikdy predtým. Hliníková/oceľová zaguľatená korba s objemom 24 m3 má čelnú stenu v hrúbke 5 mm z ocele S700, bočné steny sú z 5 mm hliníka, dno korby s 4/5/6 mm Hardoxu a zadné veko je zo 7 mm hliníka.

Prečítajte si aj

Robustnejší sklápací náves s oceľovou zaguľatenou korbou s objemom 24 alebo 27 m3 má čelnú stenu z ocele S700 v hrúbkach 3/4/5 mm (podľa požiadavky), dno korby s hrúbkou 4/5/6 mm je z Hardoxu, zadné veko je zo 4 mm Hardoxu. Inovované verzie sklápačov Kögel sú vďaka ďalším funkčným charakteristikám vhodné pre ešte širšiu oblasť použitia ako predtým. Komplexná optimalizácia nadstavby a podvozka sa zamerala na predĺženie životnosti, ešte väčší komfort ovládania a ďalšie zvýšenie úrovne bezpečnosti – v súlade s hlavnou zásadou spoločnosti „Economy meets Ecology“ – hospodárnosť v súlade s ekológiou.

Kögel – spoľahlivý partner na stavbe

Značka Kögel ponúka sklápače ako dvoj- a trojnápravové vozidlá s oceľovým podvozkom a výberom rôznych konštrukčných verzií korby. Na prepravu voľne loženého tovaru ponúka Kögel celooceľovú korbu a korbu s optimalizovanou hmotnosťou s kombináciou ocele a hliníka. Šikovnú kombináciu materiálov robustného oceľového dna a ľahkých hliníkových bočných stien montujú inteligentnou technológiou skrutiek Kögel.

Pre novú generáciu vozidiel ponúka Kögel odlučovače nečistôt, aby sa nečistoty nezachytávali pri neizolovaných konštrukciách karosérie v oblasti skrutkového spoja. Vďaka tomu je čistenie vonkajšej steny korby oveľa jednoduchšie. Katodický náter ponorom poskytuje nielen mimoriadne účinnú ochranu proti korózii, ale taktiež umožňuje lakovať rám a karosériu v sériovej výbave vo farbe podľa priania zákazníka.

Všetky sklápače Kögel využívajú prepracovanú výklopnú zadnú stenu. Tá je vyrobená zo 4 mm silnej vysokopevnostnej ocele HB450, ktorá vykazuje úplne mimoriadnu pevnosť proti vydutiu aj pri najvyššom namáhaní. Sklopná ochrana proti podbehnutiu s profilom odpudzujúcim nečistoty, ktorá je súčasťou sériovej výbavy, má teraz prídavné nárazníky, takže ochrana proti podbehnutiu dokonale prilieha na gumu. Zvinovacia plachta je vybavená centrálnym zámkom a ovláda sa zo stúpačky. Dokonalé osvetlenie pri práci a manévrovaní zaisťuje skupina reflektorov. Priestor za vozidlom alebo po jeho stranách navyše osvetľujú dva voliteľné cúvacie reflektory a dva voliteľné pracovné reflektory LED.

Kögel Multi

Plošinový sedlový náves Kögel Multi je multitalent na prepravu stavebných materiálov. Vďaka odnímateľným komponentom karosérie je náves Multi vhodný aj na prepravu nadmerných nákladov. Kögel Multi svojou univerzálnou použiteľnosťou na stavbe, pri prevoze stavebných materiálov, poskytuje vysoké vyťaženie v dennej prevádzke, a tým zvyšuje ekonomickú efektivitu. Trojnápravový náves Kögel Multi s priemerom sedla návesu 1 100 až 1 160 mm disponuje zosilneným rámom generácie NOVUM a nadstavbou z oceľovej čelnej steny s výškou 2 000 mm, piatimi pármi sklopných a odnímateľných bočníc a dvojitými krídlovými dverami. Na uskladnenie desiatich bočníc, výklopnej zadnej steny, ako aj všetkých sklopných klaníc sa môže namontovať úložná schránka.

Táto konfigurácia umožňuje taktiež prepravu nadmerne širokých a dlhých nákladov – napríklad betónových prefabrikátov, debnení, dlhých výrobkov z ocele a mrežoviny. Náves Multi má certifikát o zaistení nákladu podľa normy DIN EN 12642 XL a voliteľne certifikát na prepravu betonárskych sietí. Navyše existuje mnoho spôsobov silového zaistenia nákladu – napríklad pomocou upínacích popruhov, ako je vonkajší rám Kögel Vario-Fix s 24 pármi päťtonových záchytných ôk. Náves Multi má vlastnú hmotnosť už od 5 500 kg a nosnosť až do 30 500 kg. V rámci konštrukčného radu plošinových návesov je na výber aj náves Mega, tiež variant so žľabom na cievky Coil a šasi návesu ľahkej konštrukcie Lightplus.

Zdroj
transport.sk
Editor
VIB
Back to top button