Cestná doprava

Keď sklápač, tak VS-MONT

Keď sklápač, tak VS-MONT. V oblasti výroby nadstavieb je VS-MONT pojem nielen na Slovensku, ale aj v celej Európe. Slovenský výrobca nadstavieb VS-MONTponúka širokú škálu sklápacích nadstavieb. Nadstavby sú obľúbené tak v oblasti stavebníctva, ako aj baníckeho sektoru.

V oblasti výroby nadstavieb je VS-MONT pojem nielen na Slovensku, ale aj v celej Európe a ich produkty nájdete aj v Austrálii či Novej Kaledónii. Slovenská spoločnosť VS-MONT patrí k špičkovým európskym výrobcom a dodávateľom nadstavieb pre podvozky: SCANIA, MAN, TATRA, VOLVO, MERCEDES, IVECO, DAF, REANULT, FORD. Je známa svojimi inovatívnymi riešeniami a vysokou kvalitou produktov.

Ponuka nadstavieb a prípojných vozidiel VS-MONT je mimoriadne široká, k nosným produktom patria rôzne druhy jednostranných a trojstranných sklápačov S1G , S1H a S3. V segmente stavebníctva sa najviac rozšírili sklápače S1G s hardoxovou polkruhovou muldou. Majú široké využitie – od prepravy štrkov, pieskov až po prepravu lomového kameňa. Objem je od 12m3 – 22m3.

S1G

VS-MONT, s.r.o. ako prvá a jediná firma ponúka v segmente výroby polkruhových sklápačov „plne kónusové prevedenie” tvaru nadstavby. Táto technická špecialita znamená, že celý prierez nadstavby sa plynule od užšej prednej časti až po koniec nadstavby rozširuje. A tým sa podstatne uľahčilo vyprázdňovanie všetkých typov prevážaného materiálu.

Pri štandardnom prevedení nadstavby, v ktorej je šírka nadstavby po celej dĺžke rovnaká, sa pri nakládke spravidla nadstavba v strednej časti rozšíri (tlakom materiálu) a následne pri vykládke (hlavne lepivých materiálov) vzniká nepravidelné odsypanie materiálu s rizikom prevrátenia vozidla.

Keď sklápač, tak VS-MONT

„Plne kónusové prevedenie” je síce technicky náročné z hľadiska výroby nadstavby, ale spoločnosť VS-MONT vzhľadom na vynikajúce skúsenosti z praxe a vynikajúce referencie od zákazníkov ponúka toto „plne kónusové prevedenie” polkruhových nadstavieb zákazníkom už v štandardnej výbave (čiže bez príplatku).

Všetky polkruhové sklápače S1G od VS-MONT sa v konkurencii radia svojou špeciálnou konštrukciou medzi najlahšie. Tým užívateľ dokáže využiť čo najväčšie užitočné zaťaženie svojho vozidla. Sklápače sa môžu vybaviť širokým príslušenstvom, napríklad elektricky ovladaným zaplachtovaním, ktoré prináša bezpečnosť, komfort a urýchľuje prácu.

V stavebnom segmente pribudli aj jednostranné termoizolované nadstavby S1GT a trojstranné termoizolované nadstavby S3T, ktoré sú dielom šikovných konštruktérov. Používajú sa na prepravu asfaltových zmesí s regulovanou teplotou. Termonadstavby S1GT a S3T sme koncipovali ako jednostranné vaňové polkruhové nadstavby a trojstranné nadstavby, ktoré majú 90 až 92 % opláštenie nadstavby špeciálnymi materiálmi s dlhodobou teplotnou odolnosťou až do 200 °C. Takéto termoizolované nadstavby sa montujú na dvoj-, troj-, štvor- aj päťnápravové podvozky, ktoré sa legislatívne schválili v danej krajine.

S3

Sústavná modernizácia

Od založenia v roku 1993 sa spoločnosť VS-MONT vypracovala na popredného európskeho výrobcu. Technická zdatnosť, inovatívne know-how, veľké množstvo patentov a prvotriedni pracovníci tvoria súčasný VS-MONT, ktorý dominuje na tuzemskom trhu a v ďalších európskych štátoch. V 14-tich európskych krajinách garantuje vysokú kvalitu produktov spolu s prvotriednym servisom.

VS-MONT disponuje najnovšími technológiami ako sú robotizované linky atď., ktoré sme nakonfigurovali pre výrobu sklápacích nadstavieb, prívesov, návesov. Vyrába sklápacie nadstavby pre všetky typy vozidiel, prívesy a špeciálne návesy, poskytuje aj odborné poradenstvo, či predaj náhradných dielov. Výroba vo VS-MONT sa neustále modernizuje s cieľom posúvať kvalitu produkcie ešte vyššie v prospech odberateľov. O tom sme sa presvedčili v sprievode Petra Vetešku, konateľa a obchodného riaditeľa VS-MONT.

Keď sklápač, tak VS-MONT

Čo sa najviac podpísalo pod úspešný príbeh VS-MONT?
Našou obchodnou stratégiou je nadviazanie dlhodobého partnerského vzťahu s našimi zákazníkmi, ktorý zakladáme na kvalite, flexibilite, dôvere, dostupnosti a spoľahlivosti. Investíciám spojeným s touto stratégiou dávame prednosť pred rýchlym profitom. Je pre nás potešením, že postupne pribúdajú zákazníci, ktorí svoje investície zvažujú podľa týchto atribútov.

Naša stabilná pozícia na slovenskom, českom a ďalších trhoch nám dáva za pravdu, že sme sa vydali správnou cestou. V porovnaní s našou konkurenciou (ktorými sú hlavne veľkí európski výrobcovia nadstavieb) ponúkame dlhodobú serióznu spoluprácu, flexibilitu a ochotu pri vývoji nových produktov alebo riešení špeciálnych požiadaviek zákazníkov.

Naša konštrukcia a vývojové pracovisko sme vybavili najmodernejšími 3D CAD pracoviskami. Vrátane možnosti analyzovania pevností a optimalizácie pomocou metódy konečných prvkov – PTC – Pro/ENGINEER, Pro/Mechanica, Autocad. To, že naše produkty spĺňajú najvyššie požiadavky kvality, dokazuje skutočnosť, že sme držiteľom certifikátu kvality ISO 9001/2009. Od roku 2010 sme zmluvným partnerom na dodávku nadstavieb pre firmu VOLVO Gőteborg pre regióny Európa stred a východ. Ďalej taktiež pre firmu MAN a Mercedes-Benz Nemecko, DAF, TATRA, kde sme v kategórii zmluvných partnerov v dodávkach nadstavieb.

Podstatný je aj vývoj – dnešnému konečnému produktu predchádzal vlastný vývoj a testovanie. Chceme ísť cestou kvality. Investujeme do technológií, vyrábame sofistikované produkty, ktoré sú kvalitné a naši zákazníci sú s nimi spokojní.

Vo výrobe nás zaujala kvalita zvarov a úprava povrchu nadstavieb, ktoré nie sú u iných nadstavbárov bežné. Aké špecifické technologické postupy vo výrobe uplatňujete?
V prípade, že sa zákazník rozhodne pre značku VS-MONT, môže počítať s tým, že sklápač prešiel tými najdôležitejšími procesmi, aby dosiahol tú najvyššiu kvalitu. Jedným z nich je plnoautomatické zváranie.

3D – S1G

Zdroj
transport.sk
Editor
VIB

Prečítajte si aj

Back to top button