Cestná doprava

Hlavné mesto rokuje o termíne ukončenia rekonštrukcie karloveskej radiály

Mesto Bratislava aktuálne rokuje so zhotoviteľom stavby o termíne ukončenia rekonštrukcie Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály. Potvrdila to hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová s tým, že v najbližších dňoch poskytne magistrát bližšie informácie.

Začiatkom roka spomínala bratislavská mestská časť Dúbravka ako finálny a záväzný termín dokončenia modernizácie radiály 12. september. V júli hlavné mesto uviedlo, že nevie vylúčiť omeškanie v rámci tretej – poslednej etapy obnovy trate.

Termín dokončenia modernizácie trate sa však zatiaľ doteraz neposúval, a to ani keď mesto muselo v marci pre pandémiu nového koronavírusu na niekoľko dní dočasne pozastaviť práce.

Rekonštrukcia Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály za 65,1 milióna eur s DPH sa začala 22. júna 2019. Realizuje ju vysúťažené konzorcium firiem DK Radiála. Modernizáciu zaplatia z európskych peňazí. V rámci stavebných prác modernizácie sa doteraz zrealizovali dve etapy, a to od zastávky Molecova po obratisko Kútiky a od obratiska po Záluhy (Damborského).

Od začiatku mája sa pokračuje treťou etapou. Rekonštruuje sa najdlhší a najhlavnejší úsek trate od tunela pod Bratislavským hradom po Molecovu. Práce boli plánované do septembra a doteraz si vyžiadali viaceré zmeny v prevádzke MHD i dopravné obmedzenia.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button