Cestná doprava

Bezplatná jazda vodíkovým autobusom v Trnave

Bezplatná jazda vodíkovým autobusom v Trnave. Tri dni od 10. do 12. januára sa budú môcť Trnavčania bezplatne voziť v linke mestskej autobusovej dopravy č. 16.

V rámci Stredoeurópskej Hydrogen Bus Roadshow im bude v rámci predvádzacej jazdy k dispozícii vodíkový autobus. Informuje o tom radnica. Spolu s 12-metrovým vozidlom bude pre záujemcov otvorená aj mobilná čerpacia stanica na vodík. Dočasne ju umiestnili v dopravnom areáli na Seredskej ulici v miestnej časti Modranka.

V roku 2024 tam plánujú prevádzkovať trvalú vodíkovú čerpaciu stanicu spolu s elektrolyzérom na výrobu vodíka. Uskutoční sa aj workshop o prínosoch bezemisnej vodíkovej mobility, na ktorom vyhodnotia skúšobnú prevádzku autobusu a načrtnú víziu bezemisnej dopravy pre Trnavu i Slovensko.

Podujatie pripravuje Hydrogen Europe v spolupráci s Národnou vodíkovou asociáciou Slovenska (NVAS) a partnermi – mestom Trnava, prevádzkovateľom autobusovej dopravy Arriva, dodávateľom plynov Messer Tatragas a areálom Empark. Okrem Slovenska sa zapojila do roadshow Česká republika, Maďarsko, Slovinsko a Chorvátsko.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button