Cestná doprava

Aplikáciou EVA zaplatíte za tankovanie aj v Nemecku

Aplikáciou EVA zaplatíte za tankovanie aj v Nemecku. Eurowag do svojej univerzálnej palubnej jednotky EVA zaradil Nemecko. Približuje sa tak cieľu sprístupniť platby naprieč Európou iba pomocou dvoch palubných jednotiek. Ďalšou veľkou novinkou je možnosť platenia za PHM pomocou novej funkcie Eurowag Pay v aplikácii EW.

Doba, keď čelné okná kamiónov nebudú musieť byť doslova posiate mýtnymi krabičkami, je zase o niečo bližšie. Spoločnosť Eurowag totiž pridala do svojej univerzálnej mýtnej krabičky EVA (Enhanced Vehicle Assistant) Nemecko, ktoré predstavuje nielen pre našich dopravcov najdôležitejšiu tranzitnú krajinu v Európe. V kombinácii s EETS palubnou jednotkou Toll4Europe tak možno platiť mýto v 10 krajinách a rôznych tuneloch.

Služby na rok zadarmo

V súvislosti s touto novinkou Eurowag pripravil pre svojich zákazníkov, ktorí majú schválený kreditný limit, ale zatiaľ ešte nepoužívajú jednotku EVA, zaujímavú akciu. Po naskenovaní QR kódu a prihlásení na stránky Eurowagu môžu získať množstvo exkluzívnych výhod. „Po dobu 12 mesiacov nebudú platiť za prenájom palubnej jednotky EVA a na rovnakú dobu k nej dostanú aj výkonný balíček pre správu vozového parku, obsahujúci tzv. živé mapy, plánovanie trás, sledovanie vozidiel a celý rad ďalších funkcií,“ opisuje Zuzana O’Brien zo spoločnosti Eurowag. Súčasťou balíčka je aj unikátna služba FuelGuard, ktorá pomocou GPS slúži ako účinná prevencia podvodov pri tankovaní.

Jednoduchá inštalácia

Ako sme si aj sami vyskúšali, inštalácia jednotky EVA je veľmi jednoduchá. Stačí ju prilepiť na čelné sklo a zapojiť do 12 V zásuvky. Ak Eurowag zaradí do systému ďalší štát, ten sa automaticky zaradí do jednotky, čoskoro po Nemecku totiž budú nasledovať ďalšie mýtne systémy. Aktualizácia jednotky prebieha v reálnom čase.

Popri samotnej úhrade mýta táto krabička s jednoduchým užívateľským rozhraním a farebným displejom slúži ako základ telematického systému. Ten okrem vyššie uvedeného ponúka možnosti plánovania a sledovania trás až po vzdialené sťahovanie dát z tachografu. A hlavne všetky transakcie a faktúry sú na jednom mieste, čo ocenia predovšetkým dispečeri a účtovné oddelenia.

Plaťte pomocou aplikácie

Eurowag na konci leta na trh uviedol nové mobilné riešenie Eurowag Pay, umožňujúce zákazníkom platiť za pohonné hmoty jednoducho pomocou jeho mobilnej aplikácie Eurowag. Toto riešenie navyše umožňuje dispečerom lepšiu a bezpečnejšiu kontrolu nad platbami, a to v rámci celého vozového parku.

Nákup paliva prostredníctvom aplikácie zvyšuje rýchlosť a bezpečnosť transakcie. Vodiči používajú aplikáciu so svojimi prihlasovacími údajmi a po prihlásení sú chránení PIN kódom alebo biometriou. Môžu tak tankovať iba pri čerpacej stanici, pri ktorej sú fyzicky prítomní, hoci dispečer môže v prípade potreby diaľkovo aktivovať ďalšie tankovacie stojany.

Zatiaľ v deviatich krajinách

V počiatočnej fáze môžu zákazníci Eurowag Pay využívať na viac ako 400 staniciach v Rakúsku, Belgicku, Českej republike, Nemecku, Maďarsku, Litve, Poľsku, na Slovensku a v Španielsku. Do konca roka by mala byť táto funkcia dostupná na viac ako 1500 staniciach. Spoločnosť Eurowag už teraz pracuje na rozšírení možností platenia pomocou EW Pay za parkovanie, umývanie, prevoz alebo opravy.

„Bez nutnosti vyhľadať terminál na bezobslužnej stanici, vložiť kartu, zadať PIN, vybrať pumpu, vybrať kartu a vrátiť sa k vozidlu je tankovanie s Eurowag Pay otázkou niekoľkých kliknutí. Vodič iba klikne na tlačidlo, vyberie si produkt na tankovacom stojane a môže začať tankovať. Tento nový proces našim zákazníkom výrazne uľahčí prácu,“ hovorí Jiří Petrák, product owner mobile payments.

Víťazom prvého ročníka súťaže EW King je Poľka Kinga Pałysová

Kráľom sa stala žena

Na historicky prvej súťaži EW King sa stretlo celkovo 5747 zákazníkov, ktorí splnili podmienku natankovať aspoň štyrikrát mesačne 250 litrov paliva a zaplatiť kartou Eurowag. Hlavná cena, nákladný automobil Volvo FH, putovala do Poľska. Víťazom sa stala Kinga Pałysová, predsedníčka predstavenstva spoločnosti Stanwex II, a súťaž EW King tak získala svoju kráľovnú. „Boli sme prekvapení a trochu šokovaní, že sme vyhrali. Spočiatku, keď sme sa o súťaži dozvedeli, sme si mysleli, že ide o nejaký vtip. Ale keď sme potom dostali cenu, urobilo nám to neuveriteľnú radosť,“ podelila sa o svoje nadšenie Pałysová pri preberaní vozidla.

Zákazníci na transakcie použili presne 41 785 kariet, pričom za každý nákup pohonných hmôt nad stanovenú hranicu získali jeden výherný lístok. V priebehu dvoch mesiacov bolo za nákupy pohonných hmôt získaných celkovo 47 188 lístkov, čo zodpovedá približne 12 miliónom litrov pohonných hmôt. Motiváciou boli aj ďalšie hodnotné ceny.

Zdroj
transport.sk
Editor
Text: MŠ, foto: Eurowag

Prečítajte si aj

Back to top button