Motorizmus

Transit navrhnutý pre kuriérov

Minulý rok sme v spolupráci so spoločnosťami Summit Motors Slovakia, autorizovaným importérom vozidiel Ford na Slovensku, a Slovak Parcel Service (SPS), ktorá sa špecializuje na služby doručovania zásielok, uskutočnili veľký praktický sedemtýždňový test, počas ktorého Ford Transit preverili samotní kuriéri.

Vďaka možnosti vyskúšať si Transit počas siedmich dní poskytlo sedem kuriérov veľmi obsiahlu a hodnotnú spätnú väzbu. A aj tá prispela k tomu, že dnes si slovenskí zákazníci môžu kúpiť Ford Transit navrhnutý pre potreby kuriérov s 21 % zľavou, bez servisu a predĺženej záruky v cene, teda už za omnoho dostupnejších 19 390 eur bez DPH.

Súčasťou tejto ponuky je bohatá sériová výbava, ktorá zahŕňa klimatizáciu, rádio s Bluetooth a ovládaním na volante, tempomat, LED osvetlenie priestoru za vozidlom pre ľahšie nakladanie, vyhrievanie čelného skla Quickclear, držiak na tablet a niekoľko ďalších prvkov.

Vozidlá sú dostupné hneď s financovaním s akontáciou od 5 %. „Snažíme sa počúvať kuriérov a reagovať na ich spätnú väzbu. Aj minuloročný veľký test nám priniesol ich pohľad na to, čo pri svojej práci potrebujú, a pomohol nám k tomu, aby sme pripravili Transit, ktorý bude mať všetko, čo kuriér potrebuje, a zároveň bude cenovo atraktívny,“ hovorí špecialista Summit Motors Slovakia na úžitkové vozidlá Vladimír Kravec.



Príkladom je pozmenená konfigurácia skladových vozidiel, konkrétne bez plastovej podlahy v sérii. Kuriéri denne mnohokrát nastupujú do nákladného priestoru a vystupujú z neho a továrenskú podlahu vyhodnotili pre ich potreby ako šmykľavú. Po novom je vozidlo bez podlahy lacnejšie a kuriér si môže domontovať podlahu podľa svojich potrieb a možností.

Veľmi výhodnú ponuku pripravil Summit Motors Slovakia začiatkom roka aj pre flotilových zákazníkov, pre ktorých sú takisto k dispozícii historicky najlepšie flotilové zľavy. Z pohľadu menších firiem a živnostníkov môže byť zaujímavá tiež novinka v podobe operatívneho lízingu.

Priestranná kabína aj konektivita

Transit dostal za svoj vnútorný priestor a odkladacie priestory minulý rok od kuriérov veľmi dobré hodnotenia. K príjemnému pracovnému dňu prispieva aj elektronický posilňovač riadenia s premenlivým účinkom, ktorý pomáha predchádzať únave pri celodennom točení volantom v mestských uliciach.

Ford posilnil možnosti konektivity a súčasťou každého vozidla je aj služba FordPass. Vďaka nej sa majiteľ alebo manažér flotily dokáže pripojiť ku každému vozidlu, zistiť polohu vozidla, stav tachometra, stav PHM v nádrži a mnohé ďalšie informácie. „Je to veľmi užitočné, napríklad ak vo firme potrebujú urobiť závierku, cez aplikáciu presne vedia, koľko kilometrov má konkrétne vozidlo aktuálne najazdených. Takisto je možné zistiť stav nádrže alebo prípadné servisné hlásenia, ktoré auto má, takže vie efektívne plánovať údržbu,“ hovorí Vladimír Kravec.

Ford ponúka bohaté možnosti aj v prípade veľmi špecifických potrieb, napr. dodávať vozidlo bez sedadla spolujazdca, kde si kuriér môže umiestniť balíčky na nasledujúce odovzdávky. Transit umožňuje inštalovať širokú škálu nadstavieb prispôsobených presne pre potreby zákazníka.

V sedemtýždňovom teste kuriérov získal Transit veľmi dobrú spätnú väzbu za svoj vnútorný priestor a odkladacie priestory

Jediný plug-in hybrid aj čistá elektrina

Ford ponúka svojim B2B zákazníkom ako jediný na trhu flexibilitu aj v podobe plug-in hybridných úžitkových vozidiel Ford Transit Custom PHEV a Tourneo Custom PHEV. PHEV modely poháňa elektromotor s výkonom 92,9 kW, napájaný z 13,6 kWh lítium-iónovej batérie. Oceňovaný 1,0 litrový benzínový motor Ford EcoBoost slúži ako extender a poskytuje celkový dojazd 500 kilometrov podľa cyklu NEDC. Užitočné zaťaženie 1 130 kg a objem nákladového priestoru 6 m3 zostali zachované. Ford poskytuje na batériu záruku osem rokov, resp. 160 000 km.

Na jar budúceho roka príde na európsky trh aj plne elektrická verzia modelu Transit, ktorá ponúkne batériu s užitočnou kapacitou 67 kWh, dojazd 350 km podľa WLTP, 1 616 kg užitočného zaťaženia pre verziu van a 1 967 kg pre verziu podvozok s nadstavbou. Prinesie až 25 rôznych modelov s objemom nákladového priestoru až do 15,1 m3.

V spolupráci
transport.sk

Prečítajte si aj

Back to top button