Motorizmus

Rally Radosti odovzdalo vyzbierané financie, otvára ročník 2021

Napriek pretrvávajúcej pandémii koronavírusu sa organizátorom Rally Radosti podarilo konečne splniť sľub a pomôcť deťom s neurologickými ochoreniami, ktorým bola určená zbierka v roku 2020. Tá vrcholila septembrovým eventom, no oficiálne bola ukončená až 30. októbra 2020.

Od tohto momentu sa organizátori snažili prísť osobne odovzdať šeky v hodnote (3x) 10 700 eur pre jednotlivé centrá v Bratislave, Banskej Bystrici a v Košiciach. Aj kvôli zhoršujúcej sa situácii na Slovensku sa odovzdávka, no žiaľ bezkontaktná, uskutočnila až v priebehu decembra 2020. Nemocnice na západe, strede a východe tak už disponujú vyzbieranými financiami, za ktoré budú nakúpené stroje a zdravotnícke pomôcky, ktoré pomôžu pri liečbe detí s neurologickými ochoreniami. Cieľ sa tak aj napriek mnohým problémom podarilo naplniť a Rally Radosti sa môže prehupnúť do ďalšieho ročníka. 

Ten sa uskutoční už 11. až 13. júna, pričom kolóna superšportov navštívi sedem miest – Trnavu, Banskú Bystricu, Košice, Poprad, Žilinu, Piešťany a Pezinok. Tento rok si organizátori za cieľ kladú vyzbierať čo najviac financií pre deti s ochorenami obličiek. Verejná zbierka odštartuje už 1. marca 2021, jej hlavná časť bude na samotnej Rally Radosti 2021 a prispieť do nej budú môcť všetci záujemcovia nielen formou darcovskej SMS správy či príspevku na transparentný účet, ale tiež zaslaním 2 % z daní. Viac informácií o tom, ako môžete pomôcť tohtoročnej zbierke, sa dozviete na novej webstránke Rally Radosti.

Organizátori zároveň sprístupnili registračný formulár, prostredníctvom ktorého je možné sa registrovať do kolóny na tohtoročnú trojdňovú Rally Radosti. Registrácia je predbežná a potrvá do 31. marca 2021, pričom finálny zoznam automobilov organizátori budú vyberať až po uzavretí registrácie. 

Rally Radosti 2020
FOTO: Daniel Minárik

Zdroj
transport.sk
Editor
TS, FOTO: Daniel Minárik

Prečítajte si aj

Back to top button