Motorizmus

Deti z Levoče dostali na Vianoce veselé prekvapenie

Spoločnosť Business Lease už siedmy rok podporuje OZ a Spojenú školu internátnu v Levoči. Tento rok deťom pod vianočný stromček dala bohatú výbavu pre novovytvorené voľnočasové kútiky a každé dieťa dostalo tiež veselé prezuvky a ponožky.

Pandémia koronavírusu už druhý rok významne oklieštila aj také obyčajné radosti, ako hrať sa spolu, ísť spolu na výlet, deliť sa o rôzne zážitky. Pre deti s rôznym zrakovým, telesným a mentálnym postihnutím, ktoré sú často od rodiny celé dni, je to o to horšie. Spojená škola internátna v Levoči fungujúca aj ako chránená dielňa má viac ako 160 takýchto detí vo veku od 3 do 20 rokov, ktoré sa tam učia a neraz aj bývajú.

Splnený sen

„Rok 2021 bol ťažký asi pre každého. Žiaci špeciálnych škôl síce mali výnimku a mohli sa vzdelávať prezenčne, ale protipandemické opatrenia sa nevyhli ani nám. Mnohé triedy sa dostali do karantény, niektorí žiaci ochoreli, všetci sme museli podstupovať nepríjemné antigénové testy. No asi zo všetkého najhoršie bolo to, že boli zakázané všetky exkurzie, besedy, návštevy múzeí, knižníc, ba zrušené boli aj všetky súťaže, na ktorých je potrebná osobná účasť súťažiacich,“ hovorí riaditeľka levočskej školy Šarlota Múdra. Aj preto si dlhoročnú spoluprácu so silným partnerom Business Lease Slovakia váži.

FOTO: Business Lease

Spoločnosť podporuje školu už siedmy rok, a to finančne aj spoločnými zážitkami, vrátane tých vianočných. „Každý rok sa snažíme pripraviť deťom z tejto internátnej školy prekvapenie aj na Vianoce. Tento rok si našli pod stromčekom vybavenie pre ich novovytvorené voľnočasové kútiky, a to stolný futbal pre väčšie deti, ako i potreby pre kreslenie, maľovanie či kreatívne tvorenie aj pre menších, a na oddychové čítanie niekoľko sedacích vakov. Sme radi, že aj týmito darčekmi prispejeme nielen k spríjemneniu voľnočasových aktivít, ale tiež k senzomotorickému rozvoju detičiek. Vďaka nášmu novému klientovi a partnerovi, spoločnosti Dedoles, zároveň každé dostalo pod stromček veselé prezuvky a ponožky,“ spresnila výkonná riaditeľka Business Lease Lucia Čišková. Spoločnosť je poskytovateľom komplexnej mobility vrátane operatívneho lízingu pre fyzické aj právnické osoby.

FOTO: Business Lease

Ako podotýka Šarlota Múdra, silné partnerstvo im pomáha najmä v neľahkých časoch. Škola sa totiž prihlásila aj na výzvu ministerstva školstva na modernizáciu školských priestorov. „Naplánovali sme vytvorenie dvoch kútikov pre žiakov. Na spodnej školskej chodbe, kde sa zdržiavajú mladí žiaci, by sme chceli vytvoriť kreatívny kútik. Tu by mohli deti kresliť, modelovať, strihať, lepiť a tak vytvárať malé umelecké dielka. Starším žiakom sme na hornej školskej chodbe naplánovali čitateľský kútik, v ktorom by si mohli pohodlne posedieť a oddýchnuť, a pre tých, ktorí dávajú prednosť pohybu sme chceli na chodbu umiestniť veľký stolný futbal,“ vysvetlila. Lenže Asi MŠVVaŠ SR projekt nepodporilo.

FOTO: Business Lease

„Aj preto sme šťastní, že keď sa nás pred koncom roka priatelia z Business Lease spýtali, čo by sme potrebovali, bez váhania sme im o pripravenom projekte povedali,“ podotkla Šarlota Múdra. A tak deťom pod stromček priniesli nielen tento vysnívaný darček, ale aj poriadne prekvapenie. „Asi najväčším prekvapením boli darčeky od Dedolesu – ponožky a šľapky, ktoré sa ušli každému žiakovi školy. Deti sa hosťom odvďačili pesničkami a básničkami s vianočnou tematikou,“ spresnila. Dokonca si natočili krátke video s tančekom, ktoré bude pripomínať radosť z vianočného prekvapenia.

Dlhoročná spolupráca

„Deti musia stále dodržiavať prísne karanténne opatrenia, aj tohtoročné stretnutie s tímom Business Lease, ktorý darčeky priniesol, bolo preto v dvoch skupinách, no deti si ho užili, páčila a chutila im aj naša vianočná torta,“ dodáva Lucia Čišková. Od Business Lease pred dvomi rokmi dostala škola auto, ktoré potrebuje hlavne pre pracovníkov centra špeciálnopedagogického poradenstva (CŠPP), ktorí cestujú za postihnutými deťmi vo veku od 0 do 6 rokov domov a tam radia rodičom. Pracovníci CŠPP chodia tiež za žiakmi, ktorí majú zrakové postihnutie a vzdelávajú sa v bežných školách. Business Lease pritom za školu hradí všetky poplatky – poistky, diaľničnú známku, výmeny pneumatík a podobne.

FOTO: Business Lease

Každoročne sa pritom spoločnosť snaží deťom pod stromček splniť aj ich detské túžby. Vlani im kvôli lockdownu, kedy nemohli vo vnútri športovať, škola vytvorila na dvore klzisko a Business Lease zas zabezpečila, aby si každé dieťa našlo pod stromčekom korčule. „Sme veľmi šťastní, že máme takého úžasného priateľa, ako je firma Business Lease. Veľmi si vážime, že aj v ťažkých časoch na nás myslia a prídu potešiť deti, ktoré to v živote nemajú ľahké. Veď niektoré pochádzajú z chudobných rodín a darček, ktorý dostali, bude ich jediným,“ dodáva riaditeľka školy Šarlota Múdra.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS Business Lease

Prečítajte si aj

Back to top button