Motorizmus

Kia Slovakia vyrobila štyri milióny áut, jubilejným modelom je Sportage

Výrobný závod spoločnosti Kia Slovakia v Tepličke nad Váhom vyrobil v pondelok (24. 5.) štvormiliónte auto. Hovorca spoločnosti Tomáš Potoček informoval, že sa ním stal model Kia Sportage.

Sériovú výrobu vozidiel spustila automobilka v roku 2006. „Prvé vozidlá v tomto závode boli z modelovej rady Ceed, ktorá sa vyrába doteraz. Je neustále navrhovaná a produkovaná v Európe, predovšetkým pre európskych zákazníkov. Modely Ceed predstavili spolu s unikátnou sedemročnou zárukou, čo ich vynieslo medzi obľúbené modely,“ uviedol Potoček.

Pripomenul, že Kia Slovakia prekonala hranicu milión vyrobených vozidiel v roku 2012 a každé tri roky pridávala k nemu ďalší milión. „Linky sú schopné vyrábať až osem rôznych modelov. Vyrábajú sa tu všetky modely z rodiny Ceed – Ceed, Ceed GT, Ceed Sportswagon, ProCeed, XCeed, ako aj posledné tri generácie modelu Sportage,“ doplnil hovorca automobilky.

„Len vďaka úsiliu našich výrobných operátorov, všetkých zamestnancov a dodávateľov sa nám podarilo dosiahnuť neuveriteľný míľnik v našej histórii. Kia Slovakia je dlhodobo symbolom vynikajúcej kvality, efektívnosti, bezpečnosti a moderných technológií, čo potvrdzujú úspechy našich modelov v Európe,“ povedal prezident a výkonný riaditeľ Kia Slovakia Seok-Bong Kim.

Kia Slovakia zamestnáva 3700 ľudí, ktorým podľa hovorcu spoločnosti vypomáhajú moderné roboty. „Nedávna investícia vo výške 70 miliónov eur umožňuje vyrábať a montovať nové benzínové motory, doplnené o 1,6-litrový naftový ‚Smartstream‘ motor,“ dodal Potoček.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button