Motorizmus

Bratislavský Volkswagen spustí od budúceho týždňa ďalšiu časť výroby

Po pondelkovom (20. 4.) nábehu výroby niektorých SUV automobilov spustí od budúceho týždňa bratislavský Volkswagen ďalšiu časť výroby. Produkcia automobilov bude aj naďalej pokračovať iba v jednozmennej prevádzke. Výroba v ďalších dvoch závodoch Volkswagenu na Slovensku sa od tohto týždňa postupne rozbieha podľa dopytu jednotlivých koncernových závodoch, povedala pre TASR hovorkyňa Volkswagenu Slovakia Lucia Kovarovič Makayová.

„Volkswagen Slovakia pokračuje v postupnom opätovnom nábehu výroby za prísnych opatrení na ochranu zdravia zamestnancov. Od pondelka 27. apríla začína obnovovať výrobu v jednozmennej prevádzke v ďalšej časti výroby bratislavského závodu,“ uviedla Kovarovič Makayová.

O ktoré modely pôjde, prípadne koľko zamestnancov sa tak po viac ako mesačnej prestávke k výrobným linkám vráti, však hovorkyňa nespresnila. Podľa internetového denníka hnonline.sk, ktorý prišiel s informáciou ako prvý, by sa mali rozbehnúť aj linky vyrábajúce SUV Volkswagen Touareg a Audi Q7 a Q8 či výroba malých mestských vozidiel NSF.

Kovarovič Makayová pripomenula, že Volkswagen Slovakia zaviedol dodatočné bezpečnostné opatrenia proti šíreniu pandémie nového koronavírusu. Pribudlo napríklad meranie teploty každej osobe pri vstupe do závodu alebo do zmluvného autobusu, firma zmenila organizáciu sedenia v spoločných priestoroch a zaviedla aj individuálnu dezinfekciu pracovných nástrojov a okolia pracoviska.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button