Správy | Aktuality | Témy

Lietajúce automobily už budúci rok

Lietajúce automobily už budúci rok. Poprední japonskí výrobcovia: lietajúcich elektrických zariadení SkyDrive (SkyDrive Inc.) a kompaktných automobilov Suzuki (Suzuki Motor Corporation) podpísali zmluvu o spolupráci pri výrobe „lietajúcich automobilov“.

SkyDrive podľa zmluvy založí dcérsku spoločnosť v 100% vlastníctve na výrobu „lietajúcich áut“. Suzuki a SkyDrive pritom budú využívať závod vo vlastníctve skupiny Suzuki Group v prefektúre Šizuoka. Ich spoločným cieľom je začať výrobu „lietajúcich áut“ približne na jar roku 2024. Suzuki bude tiež spolupracovať s výrobnou dcérskou spoločnosťou SkyDrive pri príprave na spustenie produkcie, vrátane zabezpečenia ľudských zdrojov.

Urobíme ambiciózne kroky smerom k vývoju produktov s vynikajúcou hodnotou, aby sme mohli prispieť k realizácii leteckej mobility, ktorá využíva oblohu na každodennú prepravu. Uvedenými slovami prejavil nadšenie z možnosti spolupracovať na ambicióznom projekte so službou SkyDrive, osobne prezident korporácie Tošihiro Suzuki.

Pri slávnostnom podpise zmluvy pred svojim produktmi (zľava) Hidetoshi Kumashiro, výkonný generálny riaditeľ Suzuki a Tomohiro Fukuzawa, generálny riaditeľ SkyDrive

Lietajúce automobily už budúci rok

Spoločnosť SkyDrive je členom japonskej verejno-súkromnej rady pre pokročilú leteckú mobilitu. Generálnym riaditeľom spoločnosti je Tomohiro Fukuzawa. Nákladné drony spoločnosti pre užitočné zaťaženie do 30 kg sa už používajú na miestnych pracoviskách, najmä v horských oblastiach. SkyDrive už uskutočnila v Japonsku úspešne testovacie lety s posádkou.

Suzuki Motor Corporation je jedným z popredných japonských výrobcov automobilov a globálnym výrobcom motocyklov, dodáva napríklad tiež motory pre lode a motorizované invalidné vozíky. Prezidentom spoločnosti je Tošihiro Suzuki. Svoju štruktúru buduje Suzuki samostatne a prostredníctvom mnohých dcérskych spoločností a spoločných podnikov mimo Japonska.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS
Back to top button