Motorizmus

V Ostrihome obnovia výrobu áut Suzuki prerušenú pre nedostatok polovodičov

V pondelok (20. 9.) obnovia výrobu osobných automobilov v spoločnosti Magyar Suzuki v severomaďarskom Ostrihome, informoval v piatok spravodajský server vg.hu, podľa ktorého automobilka bola nútená prerušiť produkciu na dva týždne pre globálny nedostatok polovodičov.

„Výrobu obnovíme v súlade s plánom 20. septembra v dvojzmennej prevádzke,“ informovala server spoločnosť, ktorá spresnila, že v čase odstávky zabezpečila svojim pracovníkom voľné dni. Tie si majú odpracovať neskôr.

Maďarský výrobný závod japonskej automobilky Suzuki už v apríli avizoval problémy s dodávkou polovodičov, avšak vtedy to ešte výrobu neovplyvnilo, píše vg.hu, podľa ktorého v júli však už museli obmedziť produkciu áut na jednu výrobnú zmenu.

Podobné problémy mal aj kecskemétsky závod Mercedes, ktorý už v auguste predĺžil pôvodnú výrobnú prestávku, v druhej polovici augusta obnovili výrobu a koncom mesiaca ju znova zastavili. Ostrihomský Suzuki, v ktorom spustili výrobu áut v roku 1992, zamestnáva takmer 3000 ľudí, medzi nimi aj občanov SR.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button