Letecká doprava

Nové Boeingy 777 pre DHL Express

Nové Boeingy 777 pre DHL Express. DHL Express zadala novú objednávku na ďalších šesť cargo lietadiel Boeing 777.

Expresná divízia Deutsche Post DHL Group pokračuje v modernizácii flotily a kupuje nové cargo lietadlá, ktoré pomáhajú plniť ciele DHL v oblasti udržateľnosti. DHL Express a Boeing oznámili, že popredný svetový poskytovateľ expresných služieb si objednal ďalších šesť najmodernejších nákladných lietadiel Boeing 777. Nákupom sa celková objednávka DHL Express vyšplhala na 28 týchto lietadiel, odkedy v roku 2018 spoločnosť zadala svoju prvú priamu objednávku na najväčšie a najvýkonnejšie dvojmotorové cargo lietadlo.

„S objednávkou šiestich nových veľkých nákladných lietadiel so širokým trupom naďalej investujeme do našej budúcnosti a ďalej zvyšujeme schopnosti a dosah našej globálnej leteckej siete. Boeing 777 Freighter je palivovo najefektívnejšie lietadlo vo svojej triede a bude spájať globálne uzly DHL v Cincinnati, Lipsku a Hongkongu, ako aj slúžiť ďalším kľúčovým trhom,“ povedal Geoffrey Kehr, senior viceprezident spoločnosti DHL Express pre riadenie globálnej leteckej flotily DHL Express.

„Zaviazali sme sa poskytovať našim zákazníkom najvyššiu kvalitu a efektívne služby a zároveň znižovať emisie uhlíka modernizáciou nášho leteckého parku s najefektívnejším dostupným typom lietadiel. Nové lietadlo výrazne prispeje k našej snahe znížiť emisie skleníkových plynov na menej ako 29 miliónov ton do roku 2030.“

Nové Boeingy 777 pre DHL Express

Nákladné lietadlo Boeing 777 znižuje emisie CO2 o 17 % v porovnaní so staršími lietadlami. DHL Express doteraz prevzala dodávku 15 nových cargo lietadiel. „Pokračujúca dôvera DHL Express v nákladné lietadlá B777 je dôkazom vynikajúcich schopností lietadla pri podpore globálneho dopytu po náklade,“ povedal Ihssane Mounir, senior viceprezident spoločnosti Boeing pre komerčný predaj a marketing. „Bezkonkurenčná prevádzková efektívnosť Boeingu 777 Freighter umožňuje DHL splniť svoje záväzky v oblasti udržateľnosti znížením emisií uhlíka a prispievaním k celkovému cieľu nulových emisií do roku 2050.“

Boeing 777 Freighter je najpredávanejším cargo lietadlom Boeingu všetkých čias. Zákazníci z celého sveta si od začiatku programu v roku 2005 objednali viac ako 300 týchto moderných strojov. B777F môže lietať rýchlosťou až 896 km/h, preletieť 9 200 kilometrov a uniesť maximálne užitočné zaťaženie 102 010 kilogramov. Objem nákladného priestoru je 653 m3. Palivovo úsporná technológia lietadla znižuje emisie uhlíka o 17 % v porovnaní so staršími B747-400. B777F teda môže pri každom lete prepraviť viac nákladu, urobiť menej zastávok a znížiť emisie uhlíka.

Divízie DHL majú približne 400 000 zamestnancov vo viac ako 220 krajinách po celom svete. DHL je súčasťou skupiny Deutsche Post DHL Group. Skupina dosiahla v roku 2020 tržby vo výške viac ako 66 miliárd eur. Deutsche Post DHL Group chce do roku 2050 dosiahnuť logistiku s nulovými emisiami. Ak do tej doby budú vyrobené bezemisné cargo lietadlá, DHL určite vykročí cestou k využitiu bezemisnej leteckej prepravy.

Zdroj
transport.sk

Prečítajte si aj

Back to top button