Letecká doprava

easyJet kúpia lietadlá od Airbusu

easyJet kúpia lietadlá od Airbusu. Britská letecká spoločnosť easyJet plánuje od európskeho výrobcu lietadiel Airbus kúpiť lietadlá.

Britská letecká spoločnosť easyJet plánuje od európskeho výrobcu lietadiel Airbus kúpiť takmer 60 strojov A320neo a ďalšie takmer dve desiatky vymeniť za novú objednávku na stroje A321neo. Dokončila by tak dohodu, ktorú s európskym výrobcom uzatvorila ešte v roku 2013. Podľa agentúry Reuters aerolínie easyJet v utorok uviedli, že od Airbusu plánujú kúpiť 56 lietadiel A320neo. Zároveň chcú vymeniť objednávku na ďalších 18 strojov A320neo za rovnaký počet lietadiel A321neo.

easyJet kúpia lietadlá od Airbusu

Dodávku lietadiel by mal Airbus zrealizovať v rokoch 2026 až 2029, pričom nové stroje v letovom parku britskej spoločnosti nahradia staršie lietadlá A319 a A320. Katalógová cena strojov dosahuje približne 6,5 miliardy USD (6,18 miliardy eur), britská firma však zaplatí vďaka zľavám výrazne menej. Aerolínie sa v decembri minulého roka dohodli s Airbusom na odklade dodávok lietadiel z objednávky z roku 2013. Ako dôvod uviedli pandémiu nového koronavírusu, ktorá výrazne zhoršila finančnú pozíciu leteckej spoločnosti.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button