Cestná doprava

Štvorica najmodernejších autobusov Scania Citywide LF

Štvorica najmodernejších autobusov Scania Citywide LF. Mesto Zvolen sa pri obnove autobusového parku mestskej hromadnej dopravy rozhodlo pre štvoricu nízkopodlažných plynových autobusov Scania Citywide LF. Ide o vôbec prvé také autobusy na Slovensku.

Mesto Zvolen nákupom dokončilo obmenu vozového parku. „Na kompletnú obsluhu autobusových liniek vo Zvolene bolo po predvlaňajšom verejnom obstarávaní na nového dopravcu potrebné doplniť ešte štyri autobusy. Za pár dní už sa budú cestujúci po meste prepravovať výhradne novými vozidlami,“ uviedol zvolenský primátor Vladimír Maňka.

Scania dodala Zvolenu nízkopodlažné 12m vozidlá Citywide LF s pohonom na stlačený zemný plyn (CNG). Dvojnápravové autobusy ponúkajú celkom 81 miest, z toho 29 na sedenie a interiér je prístupný trojicou dverí v usporiadaní 2-2-2. O pohon sa stará plynový deväťlitrový päťvalec s výkonom 280 koní doplnený automatickou prevodovkou ZF.

Štvorica najmodernejších autobusov Scania Citywide LF

Vnútri je všetko navrhnuté s ohľadom na maximálny komfort cestujúcich, na ktorom si zakladá ako mesto Zvolen, tak Scania. Základom je nízka podlaha pre pohodlný nástup, usporiadanie interiéru pre bezproblémový pohyb cestujúcich a nechýba ani klimatizácia, USB porty na nabíjanie mobilných zariadení alebo bezplatná WiFi. Autobusy budú v prevedení tradičných červených farbách mesta Zvolen s bielym logom, podľa požiadaviek zákazníka je potom farebne upravený aj interiér s červenými a modrými sedadlami.

Významný komfort si ale budú môcť dopriať aj vodiči. K dispozícii im je samostatná klimatizácia, pohodlné sedadlo ISRI a v noci ocenia špičkové Bi-LED svetlomety. „Úspech vo výberovom konaní mesta Zvolen nás teší, vďaka nemu dodáme vôbec prvé autobusy Scania Citywide na Slovensku. Navyše s ekologickým a úsporným plynovým motorom. Veríme, že náš najmodernejší autobus ocenia všetci: majiteľ, prevádzkovateľ, vodiči a hlavne cestujúci,“ hovorí Lukáš Martinů, manažér predaja autobusov Scania CZ&SK.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS Scania CZ&SK

Prečítajte si aj

Back to top button