Cestná doprava

Zjazd z Prístavného mosta na Bajkalskú možno otvoria už túto sobotu

Diaľničný zjazd z bratislavského Prístavného mosta smerom na Bajkalskú možno otvoria už túto sobotu (7. 8.). Avizoval to minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (nominant Sme rodina) vo štvrtkovom livestreame na sociálnej sieti. Závisí to podľa neho od polície, ak koncesionár nesplnil všetky jej pripomienky, zjazd sa otvorí až budúcu sobotu (14. 8.).

„Mám informáciu z nášho špeciálneho stavebného úradu, že sme dali súhlas s otvorením zjazdu z D1 z Prístavného mosta od Petržalky smerom na Bajkalskú. Teraz je to už v rukách polície, ak koncesionár splnil všetky pripomienky polície, tak by mohol byť tento zjazd na Bajkalskú otvorený už túto sobotu, ak nie, tak tú ďalšiu sobotu,“ uviedol Doležal. Tento zjazd bol dlhodobo uzavretý pre rekonštrukciu.

Na margo ostatných úsekov bratislavského obchvatu D4R7 minister povedal, že by reálne mohli byť odovzdané v septembri tohto roka. „Robíme všetko pre to, aby to bolo (kolaudácia, pozn. TASR) do konca augusta, aby sme stihli septembrovú sezónu, ten nápor na dopravu, ale reálne budú tieto úseky postupne odovzdávané v priebehu septembra,“ skonštatoval minister.

Doplnil jeden príklad o časovej náročnosti odovzdávania, ktorý sa týkal mostu cez Dunaj, kde pri prvom zisťovacom konaní našli 300 nedorobkov. „Je to pri kolaudácii bežné, všetci to poznáme. Tieto nedorobky, nedostatky, sa jednoducho musia odstrániť,“ dodal Doležal.

Keď sa však D4R7 otvorí, podľa Doležala sa objaví problém v súvislosti s križovaním diaľnic D1 a D4. Nebude totiž hotová samotná križovatka. Pre námietky jednej z bratislavských mestských častí sa totiž zmenili pôvodné plány tejto križovatky a D1 bude potrebné „zdvíhať za živa“, čiže počas plnej prevádzky oboch diaľnic.

Je tu ešte ďalší problém s obstarávaním, pretože prostriedky na túto križovatku síce v rozpočte alokované sú, musí ich však odklepnúť Ministerstvo financií (MF) SR. Termín výstavby križovatky odhadol Doležal na 1000 dní od vysúťaženia, konkrétnejší termín sa podľa neho ešte určiť nedá.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button