Cestná doprava

Vodiči sypačov si zmerajú svoje sily v jazde zručnosti

Vodiči sypačov si zmerajú svoje sily v jazde zručnosti. Problematike správy, údržby a diagnostiky ciest a mostov, ako aj novým trendom, sa bude venovať 25. ročník Dní slovenských cestárov, ktoré sa uskutočnia vo štvrtok a v piatok (8. – 9. 9.) v Prešove.

Svoje sily v jazde zručnosti si zmerajú i vodiči sypačov z celého Slovenska. Informovala o tom Zuzana Fabianová zo Slovenskej cestnej spoločnosti (SCS). Podujatia, ktoré organizuje SCS v spolupráci so Správou a údržbou ciest Prešovského samosprávneho kraja (PSK), sa podľa jej slov zúčastnia predstavitelia štátnej správy a samosprávy, správcovia ciest a odborníci zo Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska a Ukrajiny.

„Odborná časť programu sa zameria na problematiku správy, údržby a diagnostiky ciest a mostov. A tiež na prezentáciu najnovších produktov a služieb firiem pôsobiacich v oblasti údržby cestných komunikácií. Tradičnou súčasťou podujatia je futbalový turnaj a cestárske rodeo. V ňom si v jazde zručnosti zmerajú svoje sily vodiči sypačov z celého Slovenska,“ uviedla Fabianová.

Podujatie je pre širokú odbornú verejnosť, pracovníkov štátnej správy, samosprávy. Ďalej pre správcov cestných komunikácií, investorov, projektantov, pracovníkov výskumných organizácií a vysokých škôl. Záštitu nad 25. ročníkom prevzali minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal (nominant Sme rodina), predseda PSK Milan Majerský a primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button