Cestná doprava

Vianočný kamión MAN plní želania ohrozeným deťom

Na našich sociálnych sieťach Facebook a Instagram ste mohli pred pár dňami vidieť fotky krásneho vianočného kamióna MAN TGX. Vysvietená súprava, na ktorej vyzdobenie použili technici bratislavksého servisu 150 metrov LED pásov, potešila okrem očí okoloidúcich aj vodičov na parkoviskách a najmä tých, ktorí pomoc potrebujú najviac – rodiny v ťažkých životných situáciách.

Spolu s tímom MAN Truck & Bus Slovakia sme sa najskôr zastavili na parkovisku na bratislavských zlatých pieskoch, kde sme spoločne rozdali malé darčeky profesionálnym vodičom, ktorí sa tu zastavili. Pohľady kamionistov sediacich v iných značkách, keď im k autu prišli dvaja páni v bundách MAN boli úsmevné, no darčeky ako čokoládová bonboniera, model MAN-u TGX alebo hrnček im vyčarili úsmev na tvári.

„Bez profesinoálnych vodičov by náš svet nemohol fungovať tak, ako sme zvyknutí. Je to pekné, veľmi náročné povolanie, ktoré si žiada veľa zodpovednosti, ostražitosti aj dolúčenia od rodín. Preto sme sa aspoň takto chceli poďakovať profesionálom a spríjemniť im chvíle v práci,“ hovorí Michal Jedlička, manažér pre marketing a komunikáciu v MAN Truck & Bus Slovakia.

FOTO: MM

Pomoc pre najzraniteľnejších

Vianočný kamión MAN následne smeroval do Prešova, kde spoločnosť MAN Truck & Bus Slovakia odovzdala pomoc rodinám v núdzi. Aby sa pomoc dostala k tým, ktorí ju najviac potrebujú, oslovila organizáciu Úsmev ako dar. Jej programy sa aj v tejto náročnej dobe zameriavajú na skutočné akútne potreby ohrozených rodín na Slovensku. Východné Slovensko je historicky chudobnejšie ako ostatná časť našej krajiny. Naplno sa to prejavilo aj v období takmer dvojročnej pandémie.

FOTO: MM

„Mnoho rodín sa trasie v základoch, reálne prichádzajú o prácu, o svoje bývanie. Boja sa, že sa nedokážu dostatočne postarať o svoje deti, že im nedokážu zabezpečiť základné životné potreby – bývanie, zdravie a primerané vzdelanie. Vtedy nastupuje pocit beznádeje, úzkostné poruchy, depresie. Kríza sa tak ešte viac prehlbuje a rodiny sa dostávajú do situácie, kedy im hrozí vyňatie dieťaťa. Systematicky pomáhame rodinám, aby mali s deťmi naplnené základné životné potreby, povzbudzujeme a snažíme sa im ukázať, že každá situácia má východisko,“ povedal Jozef „Jogo“ Mikloško, predseda Spoločnosti Úsmev ako dar.

FOTO: MM

Preto sa rozhodla aj spoločnosť MAN Truck & Bus Slovakia osloviť organizáciu Úsmev ako dar s partnerstvom, ktoré by čo najviac eliminovalo spomenuté náročné životné situácie. „Sme radi, že sme pred niekoľkými dňami práve na východnom Slovensku otvorili náš druhý vlastný servis. Pre značku MAN to znamená ďalší významný krok v rámci zdokonaľovania služieb a servisnej siete. No o svoj úspech sa chceme podeliť. Tak ako chceme podporiť našich zákazníkov v tomto regióne, rovnako chceme dať šancu tým najohrozenejším – deťom a mládeži – žiť plnohodnotnejší život. Preto sme sa rozhodli hneď na začiatku našej spolupráce s organizáciou Úsmev ako dar podporiť 3 konkrétne rodiny v ich náročnej životnej situácii,“ hovorí Jan Kohlmeier, generálny riaditeľ a konateľ MAN Truck & Bus Slovakia.

FOTO: MM

Práve dnes, vo štvrtok 9. decembra, unikátny vianočný „lev“ spoločnosti MAN prinesie trom konkrétnym rodinám z východného Slovenska želané dary, ktoré zmiernia ich ťažkú situáciu – potrebné zdroje na úhradu bývania, zdravotnej starostlivosti a PC techniky k dištančnému vzdelávaniu. Obaja partneri si želajú, aby ich spolupráca úspešne pokračovala aj v budúcnosti.

Zdroj
transport.sk

Prečítajte si aj

Back to top button