Cestná doprava

Tesla Semi má prísť v roku 2022

V správe o finančných výsledkoch za druhý štvrťrok americká automobilka Tesla informovala, že posúva začiatok predaja nákaldného vozidla Semi na rok 2022. Dôvodom sú ťažkosti v dodávateľskom reťazci a limitovaná dostupnosť batériových článkov.

Výkonný riaditeľ a zakladateľ Tesly Elon Musk pred takýmto scenárom varoval už predtým. V januári tohto roka sa vyjadril, že práce inžinierov na modely Semi sú dokončené a dodávky začnú tento rok. Už vtedy ale dodal, že tento plán môže ovplyvniť dostupnosť batériových článkov.

Správa o odložení prvých dodávok prichádza po tom, ako automobilku opustil jej dôležitý výkonný manažér, Jerome Guillen. Bol zodpovedný za vývoj a neskoršiu produkciu modelu Semi. Jeho rezignácia prišla v júni, iba tri mesiace po tom, ako bol presunutý z pozície prezidenta automobilovej divízie, z ktorej dohliadal aj na vývoj Semi, na menej významnú pozíciu vedúceho divízie ťažkých nákladných vozidiel. Guillen viedol celú automobilovú divíziu Tesly od septembra 2018 do marca 2021.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TS

Prečítajte si aj

Back to top button