Cestná doprava

DB Schenker – nový majiteľ elektrického Volva

DB Schenker – nový majiteľ elektrického Volva. Majiteľom elektrického nákladného vozidla Volvo na Slovensku sa stáva spoločnosť DB Schenker.

Spoločnosť DB Schenker je svetovým poskytovateľom logistických služieb a vďaka individuálnemu prístupu k svojim zákazníkom a ponuke inovatívnych riešení je silným hráčom aj na Slovensku. Jej dlhodobou vízou je výrazne znižovať svoju uhlíkovú stopu v každodennej prevádzke. A to sa jej darí. Práve dnes si od spoločnosti Volvo Group Slovakia preberá Volvo FL Electric, ktoré bude zastrešovať logistiku v Bratislave a jej okolí.

DB Schenker bola jednou z prvých spoločností na Slovensku, ktorá prejavila záujem oboznámiť sa s elektrickými vozidlami. Koncom roka 2021 si zapožičali demo vozidlo Volvo FL Electric, ktoré zabezpečovalo doručovanie aj vyzdvihnutie zásielok v rôznych mestských častiach Bratislavy. Vodič bol nadšený z akcelerácie vozidla a po pracovnej dobe sa vôbec necítil unavený. Po ukončení pracovnej zmeny zostalo aj dostatok elektrickej energie na neočakávané úkony, ak by sa počas pracovnej zmeny vyskytli.

Práve výsledky testu ponúkli dôležité informácie. Vďaka nim sa im podarilo optimalizovať správnu rovnováhu medzi prevádzkovanou vzdialenosťou, hmotnosťou nákladu a nabíjacou infraštruktúrou. Volvo FL Electric sa úkázalo ako riešenie šité na mieru spoločnosti DB Schenker.

Majiteľom elektrického nákladného vozidla Volvo na Slovensku sa stáva spoločnosť DB Schenker

DB Schenker – nový majiteľ elektrického nákladného Volva

„Znižovanie uhlíkovej stopy je pre spoločnosť DB Schenker dlhodobým strategickým cieľom. Sme veľmi radi, že práve partnerstvo so spoločnosťou Volvo Trucks nám dáva možnosť ponúknuť našim zákazníkom ďalšiu ekologickú formu prepravy. S týmto E-truckom budeme môcť rozvážať paletové zásielky v našom meste s nulovými emisiami a s nižšou hlučnosťou,“ priblížila Martina Konkoľová, Project & Strategy Management Office v spoločnosti DB Schenker.

Elektrické nákladné vozidlo Volvo FL Electric o celkovej hmotnosti 16 ton a s užitočným zaťažením 8 ton prejde na jedno nabitie okolo 150 – 200 km, v závislosti od poveternostných podmienok a zručnosti vodiča. Nulové emisie a dostatočný dojazd predstavujú ideálne riešenie pre distribúciu koncovým zákazníkom aj v mestskom prostredí. Prevádzka nákladného vozidla je naviac veľmi tichá, a je prínosom pre zásobovanie aj v nočných hodinách.

”Spoločnosti DB Schenker ponúkame plnohodnotné patrnerstvo v oblasti elektromobility. Vozidlo Volvo FL Electric dodávame s komplexným balíkom. A to vrátane zlatej servisnej zmluvy, financovania prostredníctvom našej leasingovej spoločnosti Volvo Finančné Služby a podporou počas celej doby využívania vozidla. Ambíciou oboch spoločností, DB Schenker a Volvo Group Slovakia, je dosiahnuť zmenu k lepšiemu zajtrajšku. Dopomôcť aj k tomu, aby sa elektrifikácia na Slovensku etablovala aj v oblasti nákladnej prepravy. Vnímame, že čoraz viac nákupcov prepravy sa pýta práve na možnosti udržateľnejšej prepravy,” povedal Leonard Toček, generálny riaditeľ spoločnosti Volvo Group Slovakia.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS, foto: VIB

Prečítajte si aj

Back to top button