Cestná doprava

Technológia TARPOS+ na zabezpečenie nákladu

Spoločnosť Schmitz Cargobull implementovala do plachtových návesov S.CS množstvo bezpečnostných prvkov na zlepšenie upevnenia a ochrany tovaru na návesoch. Jedným z takýchto prvkov je TARPOS+.

Technológia TARPOS+ predstavuje zosilnené bočnice s bezpečnostnou výbavou navrhnutou podľa špecifikácie TIP. Táto patentovaná technológia zabezpečuje vyššiu pevnosť a bezpečnosť bočných plachiet. Novovyvinutá technológia plachiet TARPOS+ ponúka podstatne vyššiu odolnosť proti zaťaženiu a roztrhnutiu pre všetky plachtové vozidlá vyrobené v Schmitz Cargobull.

Nový materiál plachty sa vyznačuje väčšou pružnosťou, ľahšou manipuláciou, vynikajúcimi upínacími vlastnosťami a nižšou hmotnosťou. Nezaťažuje životné prostredie vďaka absencii toxických materiálov a ťažkých kovov, plachta je teda aj úplne recyklovateľná.

Plachty sú vyrábané na báze pletených polyesterových vlákien. Štruktúra nosného materiálu plachty slúži na pevnejšie spojenie a obojstranne ju kryje PVC vrstva, ktorá nielen celkovú štruktúru fixuje, ale aj chráni pred vplyvmi počasia a opotrebovaním pri manipulácii.

Vďaka PVC vrstvám má aj veľmi hladký povrch, čo znižuje aerodynamický odpor a hromadenie nečistôt, tieto plachty sa aj ľahšie čistia. Plachta sa vyznačuje vyššou mechanickou pevnosťou a odolnosťou proti roztrhnutiu, zvyšuje pevnosť nadstavby a bezpečnosť nákladu.

Plachty s technológiou TARPOS+ sa rýchlejšie napínajú pri upevňovaní, vyznačujú sa aj vysokou pevnosťou v uhlopriečnom smere. Nižšia hmotnosť a vyššia odolnosť proti bočnému zaťaženiu a roztrhnutiu sú jednoznačnými výhodami týchto plachiet na S.CS návesoch.

Bezpečnosť nákladu zvyšuje aj väčšia pevnosť a odolnosť v ťahu.Na želanie klienta môže byť plachta doplnená prídavnou ochranou proti vlámaniu úmyselným rozrezaním plachty. Plachta je nehorľavá a spĺňa požiadavky ADR na prepravu nebezpečného nákladu.

Tepelná odolnosť a vyššia pružnosť plachty za studeného počasia zaručujú dlhú životnosť. Navyše, plachta je pevne pritlačená k nadstavbe, a tým umožňuje vodičovi lepší výhľad v spätnom zrkadle. Technológia TARPOS+ tak nielen zlepšuje vlastnosti plachty a jej životnosť, ale má významný vplyv na bezpečnosť prepravy tovarov a jazdný komfort.

Zdroj
transport.sk

Prečítajte si aj

Back to top button