Cestná doprava

Mobilná aplikácia Scania Driver uľahčí život vodičom

Mobilná aplikácia Scania Driver uľahčí život vodičom. Scania uviedla na slovenský trh novú mobilnú aplikáciu Scania Driver. Koncept predstavila na minuloročnom septembrovom veľtrhu IAA Transportation vo Frankfurte nad Mohanom.

Scania Driver vodičom ponúka prehľad o stave vozidla a zároveň im prináša možnosť na diaľku ovládať niektoré jeho funkcie. K dispozícii je pre smartfóny s operačným systémom Android aj iOS. „Aplikáciu sme vytvorili na základe spätnej väzby od samotných vodičov,“ opisuje vznik Scania Driver projektový manažér Emil Jungnelius. Aplikácia má predovšetkým uľahčiť šoférom ich každodenný život. Mobil sa vďaka nej stane ich virtuálnou predĺženou rukou pri ovládaní vozidla. S jeho pomocou tak je možné napríklad na diaľku nastaviť teplotu nezávislého kúrenia.

Scania Driver okrem toho po svojom uvedení na trh umožňuje vodičom sledovať hodnotenie efektivity ich jazdy zo systému Driver Support, na diaľku je možné taktiež zobraziť jazdné dáta alebo sa pozrieť na hladinu nafty a emisného činidla AdBlue. Priamo v kabíne potom šoférom pomôže prepojenie s aplikáciou Scania Driver’s Guide s používateľským návodom ku konkrétnemu vozidlu, ktoré majú s mobilným telefónom spárované.

Mobilná aplikácia Scania Driver uľahčí život vodičom

Vďaka dátam z tachografu si vodiči môžu vo svojom mobilnom telefóne naplánovať jednotlivé zastávky po ceste a sledovať čas, kedy šoférovali. Uvidia aj to, či sú s vozidlom objednaní na servis. V prípade neočakávanej udalosti môžu nájsť najbližšiu pobočku Scania vo svojom okolí.

„Aplikácia Scania Driver pre nás predstavuje jedinečnú platformu, vďaka ktorej môžeme naše digitálne služby prispôsobovať požiadavkám vodičov. Môžeme im prinášať nové funkcie a nové možnosti,“ hovorí manažér servisných riešení a služieb Scania CER Michael Nový. Do budúcna sa tak v aplikácii objavia napríklad špecifické informácie týkajúce sa elektrických vozidiel. Prepojenie aplikácie Scania Driver s portálom My Scania môže zároveň priniesť zjednodušenie pri odovzdávaní informácií v rámci firmy.

Na prepojenie vozidla s aplikáciou Scania Driver je nutné získať oprávnenie od správcu vozového parku v rámci systému Scania Fleet Management, ktorý je súčasťou portálu My Scania.
Aplikáciu Scania Driver pre systém Android je možné stiahnuť tu a pre systém iOS tu.

Zdroj
transport.sk
Editor
TS

Prečítajte si aj

Back to top button