Cestná doprava

MHD v Trenčíne bude od septembra zabezpečovať nový dopravca

Mestskú hromadnú dopravu (MHD) v Trenčíne bude od septembra tohto roka najbližších desať rokov prevádzkovať skupina dodávateľov Transdev – Trenčín. Skupina uspela vo verejnom obstarávaní ešte minulý rok s východiskovou sumou takmer 4,6 milióna eur bez DPH.

Ako na štvrtkovom zasadnutí trenčianskeho mestského zastupiteľstva informovala vedúca právneho útvaru trenčianskej radnice Katarína Mrázová, keďže vysúťažená cena bola vyššia ako predpokladaná hodnota zákazky, poslanci museli schváliť uzatvorenie zmluvy so sumou, ktorá bola výsledkom verejného obstarávania.

Do súťaže na prevádzkovanie MHD v Trenčíne sa prihlásili traja záujemcovia. Po námietkach Úradu pre verejné obstarávanie zo súťaže jedného z uchádzačov vylúčili. Výber sa tak zúžil na skupinu Transdev – Trenčín a doterajšieho prevádzkovateľa MHD – Slovenskú autobusovú dopravu Trenčín. Vo výberovom konaní uspela skupina Trensdev – Trenčín, ktorých cena bola takmer o 800 000 eur nižšia.

Podľa predsedu finančnej a majetkovej komisie pri trenčianskom zastupiteľstve Petra Hoštáka, suma, ktorú bude mesto ročne platiť víťazovi verejnej súťaže, nebude rovnaká ako východisková cena. Bude nižšia o sumu, ktorú vyberie prevádzkovateľ na cestovnom.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button