Cestná doprava

Kampaň Do práce na bicykli

Kampaň Do práce na bicykli. Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR vyhlásilo deviaty ročník celonárodnej kampane Do práce na bicykli 2022.

Od piatka spustilo registráciu, súťažné kilometre budú jednotlivé tímy zbierať počas júna. Informoval hovorca rezortu dopravy Ivan Rudolf. Kampaň má aj v tomto roku viacero fáz.

Od 1. apríla do 23. mája sa uskutoční registrácia samospráv, následne sa do 7. júna môžu registrovať jednotlivé súťažiace družstvá. Štvorčlenné tímy zložené z kolegov sa potom môžu prihlásiť do 7. júna a počas júna potom budú využívať na cestu do práce bicykel, chôdzu alebo verejnú dopravu. Jednotlivé jazdy zaevidujú tak ako po iné roky v elektronickom systéme.

Kampaň Do práce na bicykli

„Nový ročník kampane prichádza so sloganom ´Zmenu máš na dosah ruky!´. Aj týmto chceme poukázať na dôležitosť osobného rozhodnutia pri voľbe, či ísť do práce autom alebo akýmkoľvek ekologickým spôsobom – od bicykla až po vlak či autobus,“ povedal pri spustení kampane národný cyklokoordinátor Peter Klučka.

Najúspešnejšie tímy môžu už tradične získať aj ceny, vrátane nových bicyklov. „Odjazdená vzdialenosť v posledných rokoch výrazne stúpa, vlani vytvorilo 11 358 účastníkov nový rekord – 1 715 386 kilometrov,“ priblížil Rudolf. A to podľa neho aj napriek tomu, že pandémia poznačila ročník 2021.

„Aj vďaka kampani Do práce na bicykli sa čoraz väčšie množstvo ľudí rozhoduje vymeniť aspoň na čas auto za bicykel a prispievajú tak ku znižovaniu enormného množstva áut na našich cestách,“ skonštatoval minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

Tohtoročná kampaň sa podľa neho navyše uskutoční v období podávania žiadostí o finančný príspevok z Plánu obnovy a odolnosti na podporu budovania kvalitnej a bezpečnej cyklistickej infraštruktúry.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button