Cestná doprava

Hochstaffl – univerzálne služby, dôvera a spoľahlivosť

Hochstaffl – univerzálne služby, dôvera a spoľahlivosť. Spoločnosť Hochstaffl Slovakia je dcérskou spoločnosťou skupiny Hochstaffl s centrálou v Rakúsku.

Jednotlivé dcérske spoločnosti Hochstaffl sa nachádzajú v mnohých krajinách Európy a vypracovali sa na univerzálneho dodávateľa nových i jazdených prípojných vozidiel, špeciálnych prípojných vozidiel a návesov vrátane dodávok celých súprav, ponúkajú tiež široký rozsah servisných služieb či predaj ND aj formou e-shopu.

Spoločnosť Hochstaffl je v európskom prostredí dlhodobo známa ako spoľahlivý partner dopravného trhu. Jej začiatky sa datujú už od roku 1973, keď tirolský podnikateľ Johann Hochstaffl v rakúskom meste Kundl založil rovnomennú spoločnosť. Na 2,5-hektárovom pozemku vystaval moderné servisno-predajné stredisko s kancelárskou budovou a postupne expandoval do ďalších krajín Európy, čím sa vytvorila veľmi silná predajno-servisná sieť pokrývajúca Nemecko, Česko, Poľsko, Maďarsko, Chorvátsko, Rumunsko, Slovinsko a Srbsko.

Na Slovensku vznikla dcérska spoločnosť Hochstaffl Slovakia v októbri 1995 a personifikovaná je predovšetkým jej zakladateľom a konateľom Petrom Drahovským, s ktorým sme sa porozprávali o jeho ceste so značkou Hochstaffl, ktorú na Slovensku reprezentuje, i o súčasných aktivitách, ktorými pokrýva kompletné predajno-servisné portfólio, a potvrdzuje tak pozíciu univerzálneho dodávateľa služieb pre svojich klientov – autodopravcov.

Peter Drahovský, konateľ Hochstaffl Slovakia

Odozva na potreby klientov a budovanie dôvery

Hochstaffl Slovakia sa na komplexného dodávateľa prípojných vozidiel i celých súprav vyprofiloval postupne dlhoročným vývojom a reakciou na potreby svojich klientov, ktorým sa snaží poskytovať čo najkvalitnejšie služby. Práve spokojnosť klienta je hlavnou stratégiou skupiny Hochstaffl.

Čo všetko dnes svojim klientom Hochstaffl Slovakia ponúka, aké značky a aké služby?
Historicky sme vychádzali hlavne zo spolupráce s nemeckým výrobcom návesov značky KÖGEL. Postupne sme ponuku rozširovali o značky ďalších výrobcov z rôznych krajín Európy, a to tak, aby sme čo najviac pokryli portfólio. K značkám MENCI, HIPOCAR, KÄSSBOHRER, KRAKER, WECON a MAX TRAILER postupne pridávame ďalšie značky a pre našich klientov pripravíme produkty, ktoré si prajú, vrátane popredajných servisných služieb, opráv či náhradných dielov.

Naša spoločnosť dokáže na základe dlhoročných obchodných a technických skúseností ponúknuť optimálne technické, ale i obchodné riešenie pre prepravcu, vyskladané na kľúč. Okrem nových vozidiel v našom portfóliu klienti nájdu aj jazdené prípojné vozidlá. Poskytujeme im spoľahlivosť, kvalitné služby v každom ohľade a garanciu toho najlepšieho riešenia. Na našich klientoch nám záleží a rokmi vybudovaná dôvera je najvzácnejšou a najhlavnejšou prioritou v našej spoločnosti.

Hochstaffl – univerzálne služby, dôvera a spoľahlivosť

Na Slovensku sú aktuálne len dvaja importéri prípojných vozidiel, ktorí majú vlastné zázemie. V súčasnosti ste teda jedným z dvoch dodávateľov služieb autodopravcom s vlastným moderným predajno-servisným areálom. V rámci objektu v bratislavskej Petržalke máte aj sklad náhradných dielov a spravujete e-shop s predajom náhradných dielov. Do akej miery tieto služby využívajú vaši klienti?
Aktivity s náhradnými dielmi v Hochstaffl Slovakia patria medzi významné výhody na našom trhu a potvrdzujú našu všestrannosť. U nás záujemcovia nájdu diely pre návesy značiek KÖGEL,WIELTON, MENCI, HIPOCAR, KRAKER, WECON, MAX TRAILER, ako aj originálne diely brzdových systémov SAF-HOLLAND, BPW, ďalej diely elektrických a vzduchových systémov WABCO a HALDEX, KNORR-BREMSE, a rovnako aj diely pre posuvné podlahy CARGOFLOOR či svetelný program značiek HELLA a ASPÖCK.

Všetko uvedené je v ponuke na našom webe www.trailershop.sk. Upozorňujem, že na všetky vozidlá a komponenty ponúkame autorizovaný záručný a pozáručný servis. Podľa našich kapacít, samozrejme, opravujeme aj značky prípojných vozidiel. Našou výhodou je tiež podpora a servis vo väčšine krajín EÚ, a to aj vďaka expanzii skupiny Hochstaffl v strednej a východnej Európe. Sme silný partner, ktorý má aj vďaka 50-ročnej praxi dobré meno a kontakty s viacerými servisnými strediskami a inštitúciami.

Byť univerzálnym dodávateľom predajno-servisných služieb a techniky pre autodopravcov je veľká výzva, nie je to jednoduché. Čo považujete v súčasnosti v tejto pozícii za dôležité vo vzťahu ku klientom?
Dôvera a serióznosť sú jediné, na ktorých sa dá naozaj stavať. Technické vybavenie jednotlivých výrobcov je u všetkých na vysokej úrovni, a to bez výnimky. Ich dravosť a chuť predávať svoje produkty taktiež. Rozdiel v predaji je len o obchodnej politike a popredajných službách. Naša spoločnosť preto veľmi citlivo vyberá dodávateľov dopravnej techniky a okrem technickej „dokonalosti“ kladie dôraz na popredajný vzťah s klientom, teda na riešenie záruk a dostupnosť dielov.

Predať prípojné vozidlo vie každý, ale predávať ho klientovi 50, prípadne 27 rokov, to si už vyžaduje vzťah na vyššej úrovni. Naše popredajné služby so servisom a dostupnými dielmi vždy za korektné ceny nám v tom veľmi napomáhajú. Toto sú veci, ktoré na lokálnej úrovni, žiaľ, nevie zabezpečiť žiadny výrobca prípojnej techniky. Tam je jednoducho naše miesto…

Hochstaffl – univerzálne služby, dôvera a spoľahlivosť

Ktoré typy návesov sú u vás momentálne najžiadanejšie? Počas Dňa otvorených dverí Hochstaffl Slovakia sme u vás na dvore videli aj návesy WIELTON. Znamená to teda, že do ponuky priberiete aj návesy tejto značky?
Áno, naša spoločnosť okrem servisu na obvyklé značky prípojných vozidiel ponúka aj servis návesov značky WIELTON a od 1. 1. 2023 budú našou spoločnosťou v rámci SR distribuované i plachtové návesy WIELTON. Musím povedať, že trh s prípojnou technikou sa naozaj veľmi zmenil. Výhodou našej spoločnosti bola vždy všestrannosť a široké portfólio. Vďaka tomu a aj vďaka prezieravosti vlastníka našej spoločnosti sme tento a minulý rok napriek zmenám v predajných číslach všetkých našich konkurentov na trhu zaznamenali nárast v predaji.

Súčtom v predaji špeciálnych vozidiel, napríklad návesov na prepravu ťažkej techniky, cisternových návesov, návesov s posuvnou podlahou, tandemových vozidiel, kontajnerových návesov a prívesov, mraziarenských návesov a, samozrejme, aj plachtových návesov, sme sa stali najúspešnejším predajcom. Len pre informáciu – takmer každý štvrtý náves predaný tento rok na Slovensku je od našej spoločnosti. Samozrejme, kvantita nie je všetko, naším záväzkom je poskytovať aj predajný a popredajný servis.

Aktuálne je vo svete trendom jednoduchý nájom vozidiel. Venujete sa aj tejto činnosti?
Áno, venujeme sa aj nájmu, resp. rente, našim klientom ponúkame aj prenájom prípojných vozidiel šitý na mieru. Spolupracujeme takmer so všetkými lízingovými a bankovými inštitúciami na našom trhu, ktoré sa zameriavajú na financovanie nákladných vozidiel. Pre viac informácií sa neváhajte obrátiť na našu spoločnosť, napríklad prostredníctvom www.hochstaffl.sk alebo www.trailershop.sk.

Zdroj
transport.sk
Editor
VIB

Prečítajte si aj

Back to top button