Cestná doprava

Delta-Truck importérom návesov KÖGEL

Delta-Truck importérom návesov KÖGEL. KÖGEL je jedným z najstarších výrobcov prívesov a návesov v Európe. Medzi najobľúbenejšie patria plachtové, skriňové izotermické, sklápacie a kontajnerové návesy. Neustály výskum a vývoj zaistil spoločnosti stále postavenie v prvej trojke európskych vysoko kvalitných a inovatívnych prípojných vozidiel.

Nemeckého výrobcu prípojných vozidiel Kögel Trailer GmbH v roku 2009 odkúpil majiteľ Ulrich Humbaur, ktorý dovtedy vyrábal a obchodoval s prívesmi Humbaur. Spoločnosti Kögel a Humbaur pokrývajú potreby celého trhu s prípojnými vozidlami. Značka KÖGEL sa zameriava na výrobu návesov pre cestnú dopravu s dôrazom na bezpečnosť, prevádzkové náklady počas životnosti a znižovanie mŕtvej hmotnosti návesov.

Od januára 2023 sa po dohode s nemeckým výrobcom KÖGEL stala autorizovaným dovozcom na Slovensko spoločnosť Delta-Truck s.r.o., ktorá je aj oficiálnym importérom ťažkých úžitkových vozidiel Ford Trucks. Delta-Truck, s.r.o. so sídlom centrály v Senci tak zabezpečuje predaj, záručný aj popredajný servis a náhradné diely pre návesy a prívesy značky KÖGEL. Delta-Truck je autorizovaným dovozcom návesov značky KÖGEL aj v Maďarsku, voľba nemeckého výrobcu pre slovenské zastúpenie dcérskou spoločnosťou maďarského Delta-Truck bola logickým vyústením zmeny na týchto trhoch.

Prečítajte si aj

Agendu zastúpenia značky KÖGEL v Delta-Truck na Slovensku prevzal Ing. Radoslav Horváth vo funkcii sales managera. Nie je to žiaden nováčik v danom segmente, dopravcovia ho veľmi dobre poznajú z minulého pôsobenia v oblasti predaja a servisu úžitkových a prípojných vozidiel viacerých popredných európskych značiek.

Autorizovaný dovozca návesov KÖGEL

S Ing. Radovanom Horváthom sem sa porozprávali o jeho plánoch na novom pôsobisku a hlavne o návesoch KÖGEL.

Od januára 2023 sa Delta-Truck postupne stáva autorizovaným dovozcom návesov KÖGEL, čo to bude znamenať pre doterajších zákazníkov tejto značky a pre záujemcov o pokračovanie užívania vozidiel značky KÖGEL?
Kögel je jedným z popredných európskych výrobcov prívesov. Preto aj na Slovensku realizujeme predaj nových vozidiel, servis a dodávky náhradných dielov na vysokej úrovni, čím zabezpečujeme dlhodobú použiteľnosť vozidiel. Naši technickí a obchodní špecialisti, ktorí sú vyškolení a majú najvyššie znalosti vo svojom odbore, pomôžu zabezpečiť hladký prechod. Kvalitu, na ktorú sú zvyknutí od KÖGEL a DELTA-TRUCK v Maďarsku získavajú naši zákazníci už aj na Slovensku.

Aké sú Vaše očakávania a plány so značkou KÖGEL na Slovensku?
Na Slovensku je Kögel uznávanou značkou s významným podielom na trhu. V počiatočnom období je naším cieľom aj naďalej udržať si vedúcu pozíciu na trhu. Viacerí výrobcovia si výrazne upevnili svoju pozíciu na slovenskom trhu a bude si to z našej strany vyžadovať veľa úsilia udržať si zákazníkov a presvedčiť ďalších nových zákazníkov. Spolu s našimi skúsenými a novými predajcami sa snažíme osloviť čo najviac potenciálnych užívateľov návesov.

Delta-Truck importérom návesov KÖGEL

Predpokladám, že ste už viedli rokovania o spolupráci s doterajšími partnermi značky KÖGEL na Slovensku a oslovili ste aj ďalšie subjekty s ponukou spolupráce v servise pre túto značku. S kým teda budete na územnom servisnom pokrytí Slovenska spolupracovať pre servis návesov značky KÖGEL?
Vďaka Ford Trucks máme už roky servisných partnerov a budeme pokračovať v rozvoji našej servisnej siete. Sme otvorení aj spolupráci s bývalými servisnými miestami KÖGEL, s niektorými sme už nadviazali kontakt.

V portfóliu produktovej ponuky Delta-Truck sú aj prípojné vozidlá iných značiek, ide o doplnkové produkty k sortimentu značky KÖGEL alebo pôjdete smerom univerzálneho dodávateľa a prenajímateľa rôznych značiek prípojných vozidiel?
Okrem spoločnosti KÖGEL sme združení s viacerými výrobcami považovanými za špecialistov vo vlastnom segmente, ako sú MEGA, LAMBERET, BENALU, BROSHUIS. Tieto produkty distribuujeme v Maďarsku ako importér, ale významná časť týchto značiek má distribútorov aj na Slovensku, takže na Slovensku dokážeme s pomocou spoločnosti VIARENT, člena skupiny spoločností Delta, uspokojiť potreby našich zákazníkov na tieto vozidlá aj formou prenájmu. Práve toto prepojenie považujeme za perspektívnu strategickú výhodu, ktorú sa budeme snažiť na trhu efektívne využiť.

Radoslav Horváth a Ferenc Gőgh vám pomôžu so službami s návesmi Kögel

Aké ďalšie služby súvisiace s prípojnými vozidlami budete zabezpečovať. Bude to aj predaj jazdených vozidiel a aj prenájom?
V prípade Delta-Truck s.r.o. funguje prenájom vozidiel už dlhé roky, rovnako ako predaj použitej techniky. V oboch oblastiach sa chceme ešte viac posilniť a stať sa významným faktorom na slovenskom trhu.
VIARENT je užívateľom ochrannej známky VIARENT Kft. na Slovensku spoločnosťou Delta-Truck s.r.o.

Zdroj
transport.sk
Editor
VIB
Back to top button