Cestná doprava

Cestári v TSK dostali novú techniku na údržbu ciest

Štrnásť kusov modernej techniky na zimnú i letnú údržbu rozšíri vozové parky siedmich stredísk Správy ciest (SC) Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Z rozpočtu TSK bolo na jej nákup v kraji už druhý rok po sebe vyčlenených 2,5 mil. eur. Prvú časť novej techniky zakúpenej v roku 2020 si zamestnanci jednotlivých stredísk prevzali z rúk trenčianskeho župana.

Technika rozšíri vybavenie siedmich stredísk SC TSK, a to v Trenčíne, Novom Meste nad Váhom, Myjave, Ilave, Prievidzi, Nitrianskom Rudne a Bánovciach nad Bebravou. Ide pritom o techniku na údržbu ciest v hodnote takmer 850 tis. eur. „Vďaka finančnému príspevku TSK sa nám podarilo obstarať 4 traktorové kosačky, traktorbager, vysokozdvižnú plošinu, kontajner na prevoz asfaltovej hmoty, malý nakladač s prídavným zariadením – frézou na asfalt,“ vysvetlil riaditeľ SC TSK Radovan Karkuš. „Do konca tohto roka ešte pribudnú 4 sypače, 2 úžitkové automobily a zametacia nadstavba na Mercedes. Samozrejme tak, aby túto techniku zamestnanci mohli používať už v blížiacej sa zimnej sezóne,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška. Zvyšná časť druhého balíka techniky je v hodnote takmer 1,7 mil. eur a poputuje aj na ďalšie cestmajsterstvá v Púchove či Považskej Bystrici.

Celkom 11 cestmajsterstiev SC TSK zabezpečuje údržbu na 344 kilometroch ciest II. triedy, 1 142 kilometroch ciest III., ale aj 296 kilometroch ciest I. triedy. Do techniky na letnú údržbu ciest investoval TSK zo svojho rozpočtu takmer 850.000 eur. „Do konca tohto roka ešte pribudnú štyri sypače, dva úžitkové automobily a zametacia nadstavba. Samozrejme tak, aby túto techniku zamestnanci mohli používať už v blížiacej sa zimnej sezóne,“ povedal Baška s tým, že v rokoch 2021 a 2022 pribudne k už odovzdanej technike ďalšia v rovnakom finančnom objeme. „V priebehu štyroch rokov takýmto spôsobom obmeníme techniku na všetkých strediskách SC TSK,“ doplnil.

Zdroj
transport.sk
Editor
Trenčiansky samosprávny kraj, TASR

Prečítajte si aj

Back to top button