Cestná doprava

Autobus, ktorého komfort nepozná limity

Prečo by cestovanie autobusom malo mať svoje limity? Povedali si vo Francúzsku a prerobili NEOPLAN Skyliner na „luxus na kolesách“, ktorý odvezie 17 ľudí v najvyššom pohodlí a komforte. Francúzska spoločnosť No Limites chce tento luxusný kúsok ponúkať najmä skupinám, umelcom a iným, ktorí počas turné cestujú a chcú sa pri svojom presúvaní zrelaxovať.

Kuchynka má všetko pre prvotriedny cattering (FOTO: Neoplan)

Spodná časť dvojposchodového autobusu má stoly v štýle vis-à-vis pri ktorých si cestujúci môžu užiť spoločné chvíle a relaxovať. Nechýba moderná kuchynka, chladnička, mikrovlnná rúra a kávovar, aby bol vždy k dispozícii kompletný cattering. Kuchynka aj ďalšie dizajnové časti sú obložené drevom aby vytvárali pohodovú atmosféru.

Kávovar nesmie chýbať (FOTO: Neoplan)

Schodisko cestujúcich dovedie do vrchnej časti, ktorá je „oddychová“. Okrem dodatočného sedenia je tu osem postelí umiestnených po oboch stranách a jedna posteľ vzadu. Spolu tu tak môže nájsť pokoj a vyspať sa až 17 ľudí. Každá posteľ má LED lampu na čítanie, USB vstup pre nabíjanie, malý ventilátor a záclonky pre väčšie súkromie. Na hornom poschodí nájdete aj ďalšie tri chladničky a WC.

Vo vrchnej časti nájdete spolu až 17 postelí, každú s USB vstupom, LED lampou, ventilátorom a záclonkami pre maximálne súkromie (FOTO: Neoplan)

Ak namiesto oddych hľadáte zábavu, na oboch poschodiach nájdete hernú konzolu PlayStation, audiosystém Bose so subwooferom, DVBT prijímač a obrazovky, takže každý herný či filmový fanúšik si príde na svoje. Štýlové je aj osvetlenie – LED pásy na strope aj na podlahe oboch poschodí umožňujú voľby farieb od modrej až po bielu.

Ani na WC nebudete mať problém s dostatkom miesta (FOTO: Neoplan)

Základom pre tento „komfortbus“ je NEOPLAN Skyliner s radovým šesťvalcovým motorom Euro 6d s výkonom 510 k. Disponuje celým radom asistenčných systémov ako Emergency Brake Assist (EBA), svetelný senzor, Electronic Stability Program (ESP) a Lane Guard System (LGS). O pohodlie sa stará okrem iného elektronicky ovládané odpruženie ComfortDriveSuspension (CDS), ktoré absorbuje nerovnosti a zvyšuje tiež bezpečnosť. Ideálny cestovný prostriedok na turné po Európe.

Zdroj
transport.sk
Editor
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button