Cestná doprava

Apollo Tyres posilňuje na európskom trhu

Apollo Tyres posilňuje na európskom trhu. Spoločnosť Apollo Tyres si stanovila cieľ do roku 2025 pokryť až 90 % veľkostí a technických požiadaviek trhu s pneumatikami pre nákladné automobily a autobusy.

Spoločnosť Apollo Tyres oznámila nový strategický päťročný plán na vybudovanie svojej pozície na európskom trhu s radiálnymi pneumatikami (TBR) pre nákladné vozidlá a autobusy. Plán zahŕňa opatrenia na zdvojnásobenie výroby pneumatík TBR v porovnaní s minulým rokom. Výroba prebieha v pokročilom výrobnom závode v Maďarsku. Súčasťou plánu je tiež rozšírenie sortimentu výrobkov tak, aby bolo do roku 2025 pokrytých až 90 % celkových požiadaviek na veľkosť a špecifikácie segmentu TBR vrátane technológií RFID a TPMS.

Zmluva o OE so spoločnosťou Schwarzmüller

Spoločnosť Apollo Tyres zintenzívňuje svoje úsilie o zabezpečenie ďalších zmlúv o originálnom vybavení (OE). Minulý mesiac si Schwarzmüller, jeden z najlepších európskych výrobcov prívesov, vybral pneumatiky Apollo EnduRace RT, EnduRace RT2 a pneumatiky EnduTrax MAHD ako špecifikácie OE pre svoje prívesy. Ide o prvú zmluvu o OE spoločnosti Apollo Tyres v európskom sektore nákladných vozidiel.

Prvá liga za cenu druhej

„Sme veľmi ambiciózni, pokiaľ ide o plnenie zložitých a rozmanitých požiadaviek európskeho trhu nákladných vozidiel a autobusov. S každou novou pneumatikou, ktorú predstavíme, budeme aj naďalej plniť náš záväzok zameraný na hodnotu. Dodávať výkon prvej úrovne za cenu druhej úrovne,“ vysvetľuje John Nikhil Joy, cluster director pre Európu – divízia Truck & Bus Tyres v spoločnosti Apollo Tyres.

Apollo Tyres má závodný tím

Nová pneumatika triedy A

Spoločnosť Apollo Tyres sa chystá vstúpiť na európsky, vysoko konkurenčný trh s pneumatikami pre prívesy diaľkovej prepravy (LHT) uvedením úplne nového modelu pneumatiky „EnduMile LHT“. Nový produkt patrí do triedy A z hľadiska valivého odporu. Stane sa najodolnejšou a najúspornejšou pneumatikou v sektore nákladných vozidiel, akú kedy spoločnosť Apollo Tyres vyrábala.

Vynikajúce výkonové charakteristiky

Model EnduMile LHT sa vyznačuje širokou a stabilnou kontaktnou plochou, ktorá optimalizuje rozloženie tlaku, a úplne novou zmesou polymérov a plnidiel na minimalizáciu valivého odporu pri súčasnom zaistení konzistentnej úrovne priľnavosti na mokrých povrchoch. Použitá inovatívna zmes taktiež napomáha zvládaniu teplotných zmien počas dlhodobého užívania. Čo vedie k zachovaniu vynikajúcich výkonnostných charakteristík a k predĺženiu životnosti produktu.

Výrobný závod v maďarskom Gyöngyöshalásze

Zníženie celkových nákladov

Vzorka behúňa pneumatiky s „valivým“ vzorom behúňa zahŕňa kompaktné stredové rebro, ktoré napomáha ovládateľnosti, optimalizuje hlučnosť a zaisťuje efektívnu prevádzku. Pevný skelet uľahčuje protektorovanie a znižuje celkové náklady na životnosť produktu.

Nové štandardy valivého odporu

Je to prvý prípad, keď bola pneumatika pre nákladné vozidlá Apollo zaradená do triedy A z hľadiska valivého odporu. Ostatným produktom spoločnosti, určeným pre segment nákladných vozidiel, bolo udelené maximálne hodnotenie výkonu pre ďalšie kritériá vrátane priľnavosti za mokra a hluku.
„To pre našu značku predstavuje významný krok vpred na trhu nákladných vozidiel,“ poznamenáva John Nikhil Joy, cluster director pre Európu – divízia Truck & Bus Tyres v spoločnosti Apollo Tyres.

„Okrem toho, že sme sa zapojili do významného segmentu diaľkovej prepravy, stanovuje model EnduMile LHT nové štandardy valivého odporu, výkonnosti a odolnosti, čo nám umožňuje súperiť s poprednými produktmi na trhu a poskytnúť prevádzkovateľom prepravy cenovo výhodné riešenie špičkovej kvality pre najnáročnejšie aplikácie s vysokým počtom najazdených kilometrov,“ uzatvára John Nikhil Joy.

Nové pneumatiky EnduMile LHT, vyrábané v modernom výrobnom závode spoločnosti Apollo Tyres v maďarskom Gyöngyöshalásze, budú zákazníkom v celej Európe k dispozícii od začiatku roku 2023.

John Nikhil Joy

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
LK

Prečítajte si aj

Back to top button