Cestná doprava

Allison pre hasičov

Allison pre hasičov. Na veľtrhu Interschutz predstavili spoločnosti Allison Transmission a Emergency One hasičský automobil s novou elektrickou nápravou eGen Power. Firma Allison súčasne vystavila aj novú plne automatickú prevodovku TerraTran pre letiskové hasičské a záchranné vozidlá.

Spoločnosť Allison Transmission predstavuje novú elektrickú nápravu Allison eGen Power pre hasičské a záchranné vozidlá. Firma Emergency One, britský výrobca hasičských a záchranných vozidiel, integrovala eGen Power 100D do novej platformy E1 EV0 na podvozku MAN TGM a prvýkrát ho predstavila na veľtrhu Interschutz ako výsledok spolupráce s firmou Allison.

Prečítajte si aj
Britský špecialista Emergency One aplikoval novú elektrickú nápravu Allison do svojho vozidla postaveného na podvozku MAN TGM

Par excellence

eGen Power predstavuje riešenie kompatibilné s aktuálnym rámom vozidla. Obsahuje dva plne integrované elektromotory, dvojstupňovú prevodovku, chladič oleja a čerpadla. Dvojmotorová verzia 100D má trvalý výkon 454 kW a špičkový výstupný výkon 652 kW. Náprava eGen Power 100D je jedným z najvýkonnejších elektrických nápravových systémov na trhu. Bola navrhnutá s ohľadom na špičkové štartovacie a stúpacie schopnosti vozidla, vysokú rýchlosť a vysokú účinnosť.

To umožňuje hasičským a záchranným vozidlám ponúknuť neprekonateľný výkon a spoľahlivosť, vysokú akceleráciu a vynikajúcu manévrovateľnosť. Allison tiež ponúka eGen Power 130D, variant 100D, špeciálne navrhnutý pre európsky a ázijsko-pacifický trh, kde mnoho úžitkových vozidiel vyžaduje vyššiu celkovú hmotnosť na nápravu, a to 13 t.

Nová elektrická náprava Allison ponúka maximálny výkon až 652 kW

Automatika pre špeciály

Plne automatická prevodovka Allison TerraTran je variantom osvedčenej cestnej prevodovky Allison radu 4000 a je účelovo skonštruovaná pre extrémne požiadavky letiskových hasičských vozidiel. TerraTran ponúka bezpečný a efektívny prenos maximálneho výkonu až 800 k a krútiaceho momentu až 3200 Nm. Prevodovka má sedem stupňov pre jazdu vpred a dva vzad. Ponúka osvedčenú spoľahlivosť a odolnosť prevodoviek Allison radu 4000, ale so zvýšeným výkonom, krútiacim momentom a celkovou hmotnosťou vozidla (GVW) a zároveň pridáva schopnosť rýchleho spätného chodu.

Prechod na elektrinu

Návštevníci stánku Allison na veľtrhu Interschutz 2022 boli pozvaní, aby preskúmali nápravu eGen Power a plne automatické prevodovky Allison prostredníctvom interaktívneho zážitku s rozšírenou realitou, kde si mohli prezrieť produkty s náhľadom 360° a tiež ich vnútorné komponenty. Experti spoločnosti Allison boli k dispozícii, aby poskytli informácie o celom rade ponúkaných produktov a technológií a diskutovali aj o prechode na elektrifikáciu.

Zdroj
transport.sk
Editor
MO

Prečítajte si aj

Back to top button