Letecká doprava

Počet letov v Európe klesol tento týždeň o 60 %, aj Rusko už zastavuje lety

Počet letov v Európe klesol tento týždeň o 60 % alebo 92.000 v porovnaní s rovnakým týždňom minulého roka. Informovala o tom britská spoločnosť OAG, ktorá sa venuje zberu dát v globálnej leteckej doprave. Podľa údajov OAG na Blízkom východe klesli lety o 45 % a v ázijsko-tichomorskom regióne sa znížili o 30 %.

Pandémia nového koronavírusu znížila dopyt po leteckej doprave na celom svete a prinútila letecké spoločnosti uzemniť veľkú časť svojich flotíl. Medzitým aj Rusko vo štvrtok oznámilo, že od piatka 27. marca preruší všetky pravidelné a charterové lety do a z krajiny pre ‚koronakrízu‘.

Zároveň Moskva od 28. marca do 5. apríla zatvorí všetky obchody, okrem potravín, lekární a vybraných predajní so základnými položkami. Toto opatrenia platí aj pre širšie okolie Moskvy, uviedla lokálna vláda vo svojom nariadení.
Úrady oznámili opatrenia po tom, ako Rusko vo štvrtok informovalo o najväčšom náraste nových prípadov ochorenia na COVID-19, čím sa oficiálny počet nakazených zvýšil na 840.

Čo sa týka obmedzení v leteckej doprave, bude umožnená doprava ruských občanov z iných krajín späť domov alebo lety do zahraničia na základe osobitných povolení od vlády, uviedol kabinet na svojej webovej stránke.

Zdroj
TASR
Editor
transport.sk

Prečítajte si aj

Back to top button