Železničná doprava

ZSSK ruší mimoriadny cestovný poriadok

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na pokyn Ministerstva dopravy a výstavy (MDV) SR ukončuje mimoriadnu zmenu cestovného poriadku, na základe ktorej dočasne zredukovala viac než 350 vlakov.

Dočasným obmedzením vlakovej dopravy národný dopravca reagoval na trvajúci lockdown, dištančné štúdium na školách a tiež na posunutie začiatku vianočných a novoročných prázdnin. „Keďže od pondelka (10. 1.) sa otvárajú základné a stredné školy, znovu očakávame zvýšený záujem o cestovanie vo vlakoch,“ uviedol riaditeľ odboru komunikácie a hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Od 9. januára začnú vlaky ZSSK jazdiť podľa plného grafikonu vlakovej dopravy 2021/2022, ktorý bol pôvodne schválený od 12. decembra minulého roka.

Kováč pokračoval, že situácia vo veci neprítomnosti zamestnancov prevádzkovej profesie rušňovodiča z dôvodu pandémie bola nepriaznivá v okolí Bratislavy. „Preto je možné v tomto regióne očakávať príležitostné obmedzenia jazdy vlakov oproti riadnemu grafikonu vlakovej dopravy 2021/2022, ktoré však bude ZSSK operatívne koordinovať tak, aby bol dosah na ponuku minimálny,“ konštatoval.

S obmedzeniami v okolí Bratislavy súvisí tiež nahradenie všetkých desiatich osobných vlakov v úseku Bratislava-Petržalka – Rajka náhradnou autobusovou dopravou (NAD). V ŽST Rajka budú autobusy nadväzovať od prípojných vlakov zo stanice Hegyeshalom. Toto opatrenie potrvá od 9. januára až do odvolania.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button