Železničná doprava

EC vlaky cez Nové Zámky a Štúrovo

EC vlaky cez Nové Zámky a Štúrovo. EC vlaky budú od pondelka premávať po pôvodnej trase cez Nové Zámky a Štúrovo.

Od pondelka 20. júna príde k obnoveniu vedenia prevažnej väčšiny vlakov EuroCity (EC). Informovala o tom Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na základe dohody s dopravcom MÁV START o odklonovej vozbe vlakov kategórie EC v súvislosti s prerušenou dopravou cez pohraničnú priechodovú stanicu Štúrovo.

Vlaky EC 270/271, 272/273, 274/275, 276/277, 278/279 a 286/287 pôjdu cez pohraničnú priechodovú stanicu Štúrovo v trase Praha – Bratislava – Szob. S následným prestupom v železničnej stanici (ŽST) Szob do autobusov náhradnej autobusovej dopravy, ktorá sa zavedie v úseku Szob – Nagymaros. A v ŽST Nagymaros bude možný prestup na vlak do cieľovej stanice Budapest Nyugati.

Tento režim bude podľa hovorcu ZSSK Tomáša Kováča platiť obojsmerne. Vlaky v smere zo ŽST Budapest Nyugati budú mať posunuté časové polohy odchodu. Z nepárnej hodiny a 40. minúty na nepárnu hodinu a siedmu minútu v trase regionálneho expresu (REX) smer Szob.

EC vlaky cez Nové Zámky a Štúrovo

Vlaky EC 130/131, 280/281 a 476/477 zostanú naďalej vedené odklonom cez pohraničnú priechodovú stanicu Rusovce – Rajka bez obsluhy úseku Bratislava – Štúrovo až do obnovenia železničnej prevádzky v postihnutom úseku. „Pri uvedených vlakoch sa časová poloha odchodu z Budapešti a následná trasa na území Maďarska upraví. Tak, aby pri odchode z Bratislavy hl. st. smer Česká republika odchádzali uvedené vlaky včas a bez meškania,“ dodal Kováč.

V aktuálnom týždni do 19. júna budú pre cestujúcich v úseku Bratislava – Nové Zámky – Štúrovo za absentujúce EC vlaky posilnené súpravy vybraných vlakov kategórie R. A REX v úseku Bratislava – Šurany/Nové Zámky.

Kováč zároveň upozornil na odklonové vlaky z Bratislavy, hlavnej stanice smer Zvolen (R 800/801, 15 843, 17 840). Počas odklonovej vozby zabezpečujú mimoriadne obsluhu staníc Nové Zámky a Štúrovo.
„Nezjazdnosť trate v úseku Szob – Nagymaros potrvá pravdepodobne podľa vyjadrenia maďarského dopravcu MÁV START až do augusta 2022,“ skonštatoval hovorca ZSSK. Súčasne sa ospravedlnil cestujúcim sa za komplikácie v súvislosti s touto situáciou.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button