Správy | Aktuality | Témy

Ocenenia na Solutrans 2023 v Lyone

V rámci výstavy úžitkových vozidiel Solutrans 2023 boli Lyone udelené prestížne ocenenia „Medzinárodný kamión roka 2024“, „Medzinárodný van roka 2024″ a „Medzinárodný pickup roka 2024“.

Počas veľtrhu úžitkových vozidiel Solutrans medzinárodná porota vyhodnotila kandidátov na ocenenia v kategórii ťahač, van a pickup. Dospela k verdiktu, že za „Truck of the Year 2024″ zvolila Volvo FH Electric. Roger Alm, prezident spoločnosti Volvo Trucks prevzal prestížnu trofej od šéfa poroty Gianenrica Griffina.
Porota vysoko ocenila produktivitu, plynulé zrýchlenie, nehlučnosť a nízke vibrácie elektrickej prevodovky FH Electric, založenej na dvoch alebo troch elektromotoroch s konštantným výkonom 330 alebo 490 kW v kombinácii s najnovšou generáciou prevodovky I-Shift. O úspechu FH Electric rozhodol aj široký výber konfigurácií náprav pre ťahače a podvozky, dostupnosť štyroch verzií kabíny a modulárny rad akumulátorových súprav – od dvoch do šiestich.

Volvo FH Electric

V priebehu dvadsiatich troch rokov v rámci tridsaťdvaročnej histórie Medzinárodného ocenenia „Van of the Year“ získal toto najprestížnejšie ocenenie v európskom priemysle ľahkých úžitkových vozidiel až päťkrát titul Ford Transit. Nový Transit Custom od Fordu Pro je najnovším držiteľom trofeje „Van of the Year 2024“. Trofej od predsedu poroty Jarlatha Sweeneya prevzal Tim Slatter; globálny manažér vývoja produktov, Ford Motor Company.

Ocenenie „International Pick-up Award 2024“ si tentoraz odniesli dva pickupy Ford Ranger a Volkswagen Amarok. Úžitkové vozidlá Ford Pro a Volkswagen už trikrát získali ocenenie Medzinárodný pickup roka. K takémuto deleniu ocenenia porota dospela po prvýkrát. Ocenenia od predsedu poroty Jarlatha Sweeneya prevzali Karl Bernqvist, člen predstavenstva pre značku zodpovedný za nákup v spoločnosti Volkswagen a Tim Slatter, globálny manažér vývoja produktov, Ford Motor Company.

Zdroj
transport.sk
Editor
Viliam Bujna, zdroj: Solutrans
Back to top button