Motorizmus

Taxislužba Bolt spúšťa rozvoz balíčkov s potravinami v Bratislave

Prepravná aplikácia Bolt spúšťa od stredy v Bratislave rozvoz potravinových balíčkov. Médiá o tom informoval regionálny manažér spoločnosti pre strednú Európu Roman Sysel. Rozvoz potravín chcú spustiť aj v ďalších slovenských mestách, v ktorých doteraz platforma ponúkala prepravu osôb.

„V balíčku si ľudia objednajú základné trvanlivé balené alebo konzervované potraviny – chlieb, cestoviny, nakladanú zeleninu, tuniak, mlieko, instantné polievky, čaj alebo džús a ďalšie,“ priblížil prepravca. Tieto balíčky im šofér doručí do niekoľkých minút.

Ako informoval Sysel, vodiči už pri spúšťaní služby budú mať vo svojich autách niekoľko stoviek takýchto balíčkov. „V prípade, že bude o túto službu záujem, bude Bolt pripravený zvyšovať počty balíčkov tak, aby sa dostali k čo najviac ľuďom,“ dodal.

Sysel ďalej uviedol, že pomôcť by chceli nielen obyvateľom hlavného mesta, kontaktovali aj vládu SR. „Kapacity vodičov môžu byť v budúcnosti využité napríklad k distribúcii liekov, dezinfekcie alebo rúšok,“ priblížil. Podľa posledných opatrení vlády SR pre zastavenie šírenia nového koronavírusu majú taxislužby od pondelka (16. 3.) zákaz prevážať ľudí, šoféri však môžu prepravovať tovar, či fungovať ako donášková služba.

Zdroj
TASR
Editor
transport.sk

Prečítajte si aj

Back to top button