Motorizmus

Prepad na americkom trhu s autami zasiahol japonské automobilky

Prepad amerického trhu s autami mal za následok zníženie produkcie vozidiel vo všetkých väčších japonských automobilkách.
     
Toyota, najväčší výrobca áut v Japonsku, zaznamenala v auguste pokles produkcie vo svojich závodoch na celom svete medziročne o 15,5 % na 626.745 vozidiel.
Honda síce v auguste dosiahla historicky najvyšší objem výroby vozidiel v Číne, ale jej produkcia v Spojených štátoch sa znížila o 10,2 % oproti predchádzajúcemu roku. Celkovo dvojka medzi japonskými automobilkami v auguste vyrobila 295.541 áut, čo je o 4,8 % menej ako v rovnakom období vlaňajška.
Nissan hlási za august pokles produkcie v USA o 24,7 % a jej zvýšenie v Číne a niektorých ďalších zámorských regiónoch. Augustový objem výroby v závodoch Nissan po celom svete sa znížil medziročne o 5,5 % na 259.600 vozidiel.
Mitsubishi Motors zaznamenal v sledovanom období zníženie globálnej výroby o 17,1 % na 90.987 áut. Iba automobilke Mazda, ktorej tretinu vlastní americký Ford, sa podarilo v auguste dosiahnuť zvýšenie produkcie celosvetovo o 4,1 % na 97.242 vozidiel.
 
zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button