Motorizmus

Hyundai Motor od augusta zvyšuje ceny svojich áut približne o 2%

Juhokórejská automobilka Hyundai Motor dnes oznámila, že zvyšuje ceny svojich výrobkov doma aj v zahraničí približne o 2 %, aby tak pokryla rast nákladov v dôsledku zdražovania ocele a ďalších vstupných surovín.
 

Hyundai Motor, piata najväčšia automobilka na svete, plánuje od budúceho mesiaca zvýšiť ceny všetkých svojich vozidiel na domácom trhu o 1,9 % a v zahraničí v priemere o 2 %. 
"Existujú obavy, že po slabých tržbách z predaja áut v 2. štvrťroku 2008 prinesie zvýšenie cien ešte horšie výsledky. Ale je ťažké znášať zdražovanie vstupných surovín bez zvýšenia cien áut," uvádza sa vo vyhlásení Hyundai Motor.
Oceľové plechy od začiatku roka zdraželi o 60 % a ďalšie náklady vzrástli o 20 %. Očakáva sa, že ceny surovín budú tento rok aj naďalej rásť.
Hyundai už začiatkom tohto mesiaca zvýšil ceny niektorých svojich modelov určených na export, ako je napríklad sedan Elantra.
Aj ďalšia juhokórejská automobilka Kia Motors uvažuje o zvyšovaní cien svojich produktov, zatiaľ však o ničom nerozhodla.

Zdroj: TASR

Prečítajte si aj

Back to top button