Motorizmus

Automobilka BMW odložila výstavbu nového výrobného závodu v maďarskom Debrecíne

Plánovaná výstavba nového výrobného závodu nemeckej automobilky BMW vo východomaďarskom Debrecíne bude o rok odložená, informoval o tom v stredu spravodajský server portfolio.hu, s odvolaním sa na vyjadrenia predsedu predstavenstva BMW AG Olivera Zipseho.
      
Podľa servera Zipse na tlačovej konferencii mníchovskej automobilky usporiadanej po zverejnení výsledkov prvého štvrťroka povedal, že pre BMW je relevantný vždy očakávaný dopyt, preto odložili o rok plánované spustenie výroby v maďarskom závode. Ako dodal, okrem odkladu tohto investičného projektu rozhodli aj v prípade ďalších.  
      
Epidémia nového koronavírusu a s ňou súvisiace obmedzenia prinútili BMW znížiť plánované investície pre rok 2020 na 4 miliardy eur z vlaňajších 5,7 miliardy eur, citoval portfolio.hu finančného riaditeľa Petra Nicolasa.
      
Automobilka BMW 31. júla 2018 oznámila, že postaví v Maďarsku nový závod za miliardu eur. Stáť má pri meste Debrecín a zamestná vyše 1000 ľudí. Ročne by sa tam malo vyrobiť až 150.000 vozidiel so spaľovacími, s hybridnými i elektrickými motormi. S výstavbou závodu sa malo pôvodne začať túto jar, prípravné práce na pozemku sa začali vlani na jeseň.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button