Motorizmus

Ako by vyzeral kamión od Bugatti?

Čo si predstavíte, keď sa povie Bugatti? Deväť ak nie desať z desiatich odpovedí zrejme bude športové, rýchle auto. Po tom, ako uvidíte koncept dizajnéra Prathyusha Devadasa, si však v budúcnosti možno značku Bugatti spojíte s kamiónom. Áno, čítate správne, s kamiónom.

Prathyush Devadas je senior dizajnér čínskej automobilky Dongfeng, ktorý si povedal: „ako by vyzeralo nákladné vozidlo, keby ho vyrábalo Bugatti?“ A začal kresliť skice, až z toho vznikol neuveriteľne pútavý koncept, ktorý si môžete pozrieť vo fotogalérii pod týmto článkom. Prathyush vychádzal pri svojom návrhu z čŕt, ktoré sú charakterisické pre značku Bugatti, napríklad z línií v tvare C, ktoré sú pre ňu typické. Bugatti Hyper Truck, ako svoj koncept nazval, je veľmi aerodynamický.

FOTO: Prathyush Devadas / behance.net

Ak sa Bugatti jedného dňa rozhodne tento koncept využiť pre výrobu nákladných vozidiel, bude musieť detailnejšie preskúmať, koľko paliet sa bude zmestiť do nákaldového priestoru, sú tu však tri nápravy, čo značí, že dizajnér s vysokým užitočným zaťažením počíta. Zaujímavou otázkou zostáva aj to, či by takýto truck bol plne autonómny, alebo úzka presklenná časť v jeho prednej časti počíta s miestom šoféra.

Zdroj
transport.sk
Editor
FOTO: behance.net

Prečítajte si aj

Back to top button