Letecká doprava

V spore medzi Lufthansou a odborármi vraj prišlo k dohode

V spore medzi Lufthansou a odborovou organizáciou Verdi týkajúcom sa zvýšenia miezd prišlo podľa správ z rokovacích kruhov k dohode. Hlavný vyjednávač Verdi Erhard Ott a personálny riaditeľ Lufthansy Stefan Lauer budú ešte dnes pred obedom informovať verejnosť o detailoch.

Dnes ráno sa opäť zišla 24-členná tarifná komisia odborov, aby prerokovala doterajší výsledok sondážnych rozhovorov s Lufthansou. Neobmedzený štrajk palubného a pozemného personálu Lufthansy, ktorý sa začal v pondelok, však pokračuje. Aerolínie by mali zrušiť asi 10 % svojich letov, z toho približne 30 diaľkových letov prevažne do USA.
Odborová organizácie Verdi, ktorá reprezentuje asi 50.000 pracovníkov Lufthansy, vo štvrtok informovala, že ju aerolínie kontaktovali, aby začali neformálne rokovania. K rokovaniam prišlo po prvý raz od ich stroskotania pred troma týždňami.
Odbory požadujú okamžité 9,8-% zvýšenie miezd, pričom Lufthansa naposledy ponúkla 6,7-% zvýšenie v priebehu 21 mesiacov a jednorazovú prémiu. Rokovania stroskotali 10. júla. Štrajk podporilo v hlasovaní 91 % odborárov.

zdroj: TASR, foto: internet

Prečítajte si aj

Back to top button