Letecká doprava

V Prievidzi vyrobili lietadlo s poradovým číslom 700

Prievidzský producent lietadiel vyrobil 700. model malého športového lietadla. Dynamic WT9 je určený pre zákazníka z Nemecka. TASR o tom informoval Miroslav Maťaš z firmy Aerospool.
      
„Takto pred 20 rokmi sme vyrobili prvé sériové lietadlo, tiež pre zákazníka z Nemecka,“ spomenul Maťaš. Podľa neho firmu aj napriek koronakríze nezatvorili. „Zamestnanci pracujú nepretržite na ďalších objednaných lietadlách s dodržaním hygienických opatrení,“ priblížil.
      
Aerospool vyrába malé športové lietadlá od roku 2000, expeduje ich približne do 20 krajín celého sveta. Dynamic, ktorý sa vyváža hlavne do krajín, ako Nemecko, Francúzsko a Brazília, je dvojmiestny dolnoplošník v rôznych hmotnostných kategóriách vyrábaný sendvičovou technológiou.
      
Spoločnosť vznikla v roku 1991 a prioritne sa venuje dvom činnostiam. Prvou je výroba vlastného malého motorového lietadla Dynamic a výroba náhradných dielov na vetrone. Druhou je servis lietadiel, ktorý sa využíva aj pri viacerých leteckých súťažiach organizovaných na letisku v Prievidzi.

The Dynamic WT9 S/N:DY-700 is ready for the customer thanks to all employees who work even during the Covid-19 crisis. #Aerospool #Dynamic #WT9 #RTC #LSA #Ultralight #Flying #Aircraft #Aeroplane

Uverejnil používateľ Aerospool s.r.o. Utorok 19. mája 2020

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button