Letecká doprava

Lufthansa v júni obnoví niektoré lety, Air France musí doma škrtať

Dôležité fakty z článku
  • Nemecká Lufthansa obnoví v júni lety do 20 destinácií
  • Air France musí výrazne zredukovať vnútroštátne lety, aby získala pomoc štátu
  • Air France-KLM Group oznámila predčasné ukončenie prevádzky lietadiel Airbus A380, ktoré má vo flotile

Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa plánuje v júni obnoviť lety do 20 destinácií vrátane niektorých obľúbených dovolenkových lokalít. Aerolínie medzitým pokračujú v rokovaniach s vládou o finančnej pomoci, keďže spoločnosť podobne ako ďalšie aerolínie zasiahli opatrenia na zmiernenie šírenia nového koronavírusu.
      
Ako uviedla agentúra DPA, ktorá sa odvolala na nedeľník Bild am Sonntag, od polovice júna chce Lufthansa obnoviť z letiska vo Frankfurte nad Mohanom lety do 20 destinácií. K týmto destináciám by mali patriť Heraklion na ostrove Kréta, ostrov Rodos, Dubrovník, portugalské Faro, Benátky a španielske Malaga a Ibiza.
      
Od polovice júna chcú aerolínie zároveň zvýšiť frekvenciu letov na ostrov Malorka, keďže španielska vláda oznámila, že od júla otvorí hranice pre zahraničných turistov. Ďalšie destinácie zverejní Lufthansa koncom budúceho týždňa. Spoločnosť zároveň v nedeľu pokračovala v diskusiách s vládou o stabilizačnom balíku v hodnote 9 miliárd eur, v rámci ktorého by vláda mala získať v aerolíniách podiel. Podľa informácií Bild am Sonntag by Lufthansa mala úver splatiť do konca roka 2023.

Air France musí výrazne zredukovať vnútroštátne lety, aby získala pomoc štátu

Letecká spoločnosť Air France bude musieť výmenou za poskytnutie štátnych úverových garancií „drasticky“ zredukovať rozsah vnútroštátnych letov. Uviedla to v nedeľu francúzska ministerka životného prostredia Élisabeth Bornová. Ako povedala v rozhovore pre rozhlasovú stanicu France Inter, na ktorú sa odvolala agentúra Reuters, domácu prepravu zabezpečila alternatíva v podobe rýchlovlakov.

Vláda ponúkla leteckej spoločnosti, ktorú poškodila pandémia nového koronavírusu, balík v hodnote 7 miliárd eur vo forme štátnych záruk za úvery a priamych pôžičiek. Výmenou za úverové garancie letecká spoločnosť prisľúbila, že do konca roku 2024 zníži produkciu emisií CO2 vo Francúzsku o 50 %, dodala Bornová.

Prečítajte si aj
Skupina Air France-KLM oznámila predčasné ukončenie prevádzky lietadiel Airbus A380, ktoré malo pôvodne prísť až v roku 2022

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button