Letecká doprava

Lufthansa pridá ďalšie lietadlá v júni, ČSA začne lietať od polovice mája

Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa uvedie v júni do prevádzky ďalších 80 lietadiel, České aerolínie (ČSA) začnú svoju prevádzku obnovovať od 18. mája. S blížiacim sa letom letecké spoločnosti očakávajú aj zvýšený záujem o cestovanie.

Počet strojov, ktoré prevádzkuje Lufthansa by sa mal od júna zdvojnásobiť.
Ako v piatok povedal člen správnej rady Harry Hohmeister, v spoločnosti cítia opätovný záujem ľudí o cestovanie. „Hotely a reštaurácie sa postupne otvárajú a pomaly sa začínajú uvoľňovať aj doterajšie reštrikcie, čo sa týka návštev a stretávania sa ľudí,“ uviedol Hohmeister.
Uvedenie ďalších 80 lietadiel do prevádzky znamená, že v júni bude lietať celkovo 160 strojov spoločnosti Lufthansa Group.

Na budúci mesiac by mala Lufthansa začať opäť lietať do destinácií ako Malorka, Kréta či nemecký ostrov Sylt. Ďalšie podrobnosti zverejní na budúci týždeň. Predpokladané júnové čísla sú však stále nízke v porovnaní s počtom využívaných lietadiel pred nástupom pandémie nového koronavírusu. Koncom roka 2019 mala Lufthansa Group v prevádzke 763 lietadiel.

Prečítajte si ďalšie články z tejto kategórie:

Prevádzku od polovice mája opäť spustí aj ČSA

Stane sa tak zhruba šesť týždňov od zastavenia letov v dôsledku pandémie nového koronavírusu. Ako uviedla v sobotu (9. 5.) agentúra Reuters, k prvým letom budú patriť lety do Amsterdamu, Frankfurtu nad Mohanom, Paríža a Štokholmu. Od 24. mája bude nasledovať otvorenie linky do Kyjeva a na ďalší deň začnú aerolínie lietať do Odesy a Bukurešti.
      
S postupným spúšťaním prevádzky spoločnosť zavádza aj opatrenia, ktoré by mali riziko prenosu choroby COVID-19 minimalizovať. Súčasťou opatrení budú pre cestujúcich povinné ochranné rúška počas celého letu a sociálne dištancovanie a pred a po každom lete sa bude interiér lietadla dezinfikovať.

Prečítajte si aj

Back to top button