Letecká doprava

Letisko Poprad-Tatry privítalo prvý tohtoročný let od prerušenia liniek

Prvý tohtoročný let v rámci zimného letového poriadku spoločnosti Wizz Air z letiska Londýn-Luton privítalo vo štvrtok Letisko Poprad-Tatry. Zároveň ide aj o prvý let od prerušenia liniek v súvislosti s prijatými opatreniami na zabránenie šíreniu nového koronavírusu. Informovala o tom Ruth Maďarová zo sekretariátu výkonného riaditeľa letiska.

„Napriek tomu, že sú na letisku zavedené prísne bezpečnostné a hygienické opatrenia, je dnes veľmi dôležité využiť každú príležitosť, ako potešiť a vyslať pozitívnu emóciu smerom k verejnosti. Veríme, že vodná brána, ktorou slávnostne prešlo prvé lietadlo Airbus A321 s kapacitou 230 sedadiel, nám čoskoro otvorí nový rok a s ním príde aj k výraznému zlepšeniu aktuálnej situácie,“ povedal výkonný riaditeľ letiska Peter Dujava.

Pravidelná linka Londýn-Luton – Poprad je k dispozícii pre cestujúcich každý štvrtok s príletom o 10.15 h a odletom o 10.50 h a v nedeľu s príletom o 21.00 h a odletom o 21.35 h. Prilietajúci cestujúci sa podľa Maďarovej musia buď preukázať negatívnym RT-PCR testom nie starším ako 72 hodín od dátumu doručenia výsledku, alebo sa zaregistrovať na korona.gov.sk/ehranica a najskôr na piaty deň absolvovať test na ochorenie COVID-19, dovtedy a do doručenia výsledku testu je potrebné zostať v domácej izolácii. Izolácia sa končí doručením negatívneho výsledku alebo v prípade absencie príznakov desiatym dňom. Deti do siedmich rokov testy absolvovať nemusia, ak tak neurčí lekár.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button