Cestná doprava

Popradský most nad cestou I/66 podoprú

Popradský most nad cestou I/66 podoprú. Na neplánovanom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Poprade v stredu poslanci schválili 500 000 eur z rozpočtu na podopretie hlavíc pilierov na moste nad štátnou cestou I/66.

Na objekte, ktorý prepája ulice Ludvika Svobodu a Suchoňova, už zúžili jazdné pruhy. Dôvodom je jeho rizikový stav, čo potvrdila diagnostika. „Na predmetnom mostnom objekte už došlo k zmene organizácie dopravy spočívajúcej v zamedzení vjazdu vozidlám nad 19 ton. A zároveň aj k zúženiu jazdných pruhov sústredením dopravy do strednej časti mosta. Okrem toho je však potrebné neodkladné spracovanie projektovej dokumentácie podopretia konzol hlavíc pilierov a do konca roka 2022 aj samotná realizácia podopretia,“ uvádza sa v dôvodovej správe predloženej poslancom. Prostredníctvom správcu mostného objektu dôjde aj k osadeniu online 24-hodinového monitoringu trhlín na nosníkoch, čo si vyžiada ďalších približne 70 000 eur.

Popradský most nad cestou I/66 podoprú

Riaditeľ Správy mestských komunikácií v Poprade Peter Fabian doplnil, že do konca roka sa postavia štyri pilóty, ktoré podoprú bočné nosníky. „Tie už ostanú súčasťou mosta. V najbližších piatich rokoch bude treba vyriešiť kompletnú rekonštrukciu mostnej konštrukcie. Zatiaľ nie je jasné, koľko si to vyžiada finančných prostriedkov, pretože diagnostiku sme dostali len v piatok (2. 9.). Aj preto sme takto narýchlo zvolali zastupiteľstvo, aby sa schválili prostriedky na podoprenie. A aby sme mohli miestnu komunikáciu opätovne sprevádzkovať vo všetkých jazdných pruhoch,“ objasnil Fabian. Zároveň ubezpečil, že most sa búrať nebude, na základe monitoringu sa rozhodne, čo bude s poškodenou konštrukciou ďalej. Mostný objekt spája dve popradské sídliská a patrí medzi najvyťaženejšie.

Zdroj
transport.sk
Editor
TASR

Prečítajte si aj

Back to top button