Cestná doprava

Zmena v manažmente MAN Slovakia

Zmena v manažmente MAN Slovakia. V spoločnosti MAN Truck & Bus Slovakia došlo k zmene na vedúcich pozíciách.

Na post vedúceho predaja nákladných a dodávkových vozidiel v SR nastupuje Ing. Jan Šnajdr. Odchádza konateľ firmy a vedúci predaja Ing. Radoslav Jurča. Náš dlhoročný kolega, konateľ firmy a vedúci predaja Ing. Radoslav Jurča ukončil pracovný pomer k 30. 4. 2022 na vlastnú žiadosť. V bratislavskej centrále úspešne pôsobil vyše 17 rokov a pod jeho vedením sa v druhej polovici uplynulej dekády značka MAN na Slovensku vypracovala medzi najvýznamnejších hráčov na trhu nákladných vozidiel.

Prečítajte si aj

Novým mužom v tíme MAN Truck & Bus Slovakia bude Ing. Jan Šnajdr (46), ktorý nastupuje na post vedúceho predaja nákladných a dodávkových vozidiel v SR. Jeho celá doterajšia profesionálna kariéra je spojená s automobilmi – osobnými a úžitkovými. Popri práci si stihol dokončiť vysokoškolské vzdelanie a získal magisterský titul v odbore podnikový manažment.

„Začínal som pred rokmi v požičovni áut, čo bolo v tých časoch lukratívne zamestnanie, pretože sa mi dostali do rúk luxusné modely. Po piatich rokoch som zmenil firmu a zamestnal som sa ako radový predajca jazdených nákladných vozidiel inej nemeckej značky. Za nejaký čas som sa vypracoval na Truck Store manažéra a celkove som v tomto segmente pôsobil asi štyri roky.

Následkom finančnej krízy v rokoch 2008 a 2009 veľmi padol aj odbyt jazdených truckov, a tak som prešiel na nové nákladné vozidlá ako manažér pre VIP zákazníkov. Ale keď neskôr prišla ponuka z BMW, neodolal som a dva roky som mal na starosť polovicu dealerskej siete v Českej republike. No a potom ma zaujala ďalšia zaujímavá príležitosť realizovať sa v novej oblasti – a to už bol MAN. V roku 2016 sa uvádzal na trh model TGE a ja som vlastne rozbiehal projekt predaja nového dodávkového vozidla v Čechách aj na Slovensku.“

Ing. Jan Šnajdr

Zmena v manažmente MAN Slovakia

Jan Šnajdr je teda so značkou MAN profesionálne spojený už ôsmy rok. Verí, že skúsenosti, ktoré za ten čas zbieral, ho dostatočne pripravili na pozíciu vedúceho predaja – nielen dodávok, ale i truckov. Post lídra tímu dealerov MAN na Slovensku formálne preberie od 1. júla 2022. Preklenovacie dvojmesačné obdobie zastreší Jan Kohlmeier, generálny riaditeľ a konateľ MAN ČR a SK.

A aké ambície má Jan Šnajdr na novej pracovnej pozícii? „MAN má už teraz veľmi silné zastúpenie na slovenskom trhu. Mojou ambíciou je silnú pozíciu značky nielen udržať, ale trvale rozvíjať prostredníctvom neustále sa rozširujúceho portfólia produktov a služieb, ktoré reagujú na potreby našich zákazníkov a zaručujú maximálnu efektivitu a hospodárnosť prevádzky ich vozidiel. Pokiaľ ide o dodávkové vozidlá, verím, že v strednodobom horizonte ich dokážeme predať 300 ročne.“
Prajeme mu veľa pracovných úspechov.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
TS
Back to top button