Cestná doprava

Zelené LNG ťahače Volvo Trucks pre DALITRANS, s.r.o.

Medzi prvými spoločnosťami na Sloensku, ktoré začali využívať LNG vozidlá značky Volvo Trucks patrí prepravná spoločnosť DALITRANS, s.r.o. V priebehu tohoto roka si zaobstarala 3 ťahače Volvo FH 460 k LNG. Ťahače LNG využívajú na prepravu chladiarenských návesov pre spoločnosti LIDL a KAUFLAND. Oba reťazce sa reálne snažia o čo najnižšiu ekologickú stopu a k tomu im svojou prepravou napomáhajú aj ťahače Volvo FH LNG.

Pracovný cyklus motora na skvapalnený zemný plyn (LNG) je tvorený spaľovaním 90 až 95% LNG, ktoré dopĺňa vstrekovaním nafty v objeme 5 až 10%. LNG tankujú na čerpacej stanici spoločnosti Danube LNG v Bratislave. Plyn je tu skladovaný a tankovaný do vozidiel pri teplotách od mínus 165-130 °C. Plne naložené súpravy vykazujú spotreby v rozpätí 18-20kg LNG + 1-2 l nafty na 100 km. S operačným rádiusom približne 1.000 km sú schopné splniť si všetky požadované prepravy.

Spoločnosť DALITRANS, s.r.o. patrí medzi najväčších a najuniverzálnejších prepravcov na Slovensku. Opiera sa o kvalitné zázemie, vybudované v komplexnej centrále, so servisom, skladovaním a autoumyvárkou. Vozový park s viac ako 200 nákladnými vozidlami a takmer 25-ročné skúsenosti sú garanciou profesionálnych služieb a spoľahlivého obchodného partnerstva.

Okrem prepravy industriálneho tovaru plachtovými návesmi zastrešuje DALITRANS, s.r.o. aj distribúciu potravín pre národné i nadnárodné reťazce pomocou chladiarenských návesov. Variabilitu dopĺňa prepravami sypkých materiálov cisternovými návesmi (najmä cement), návesmi s posuvnými podlahami (tzv. walking floor) a vyklápacími návesmi.

V spolupráci
transport.sk
Zdroj
Tlačová správa

Prečítajte si aj

Back to top button